ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

program de lucru de 2 zile cu 2 zile libere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
este corect si legal un program de lucru de 2 zile lucrate cu doua zile libere in felul urmator: 10 ore prima zi, 10 ore a doua zi si ziua 3 si ziua 4 libere sau 11, 11 liber, liber?Legea spune ca dupa 12 ore lucrate se acorda 24 ore libere si daca lucreaza mai putin de 12 ore zilnic, pot lucra la program de 2 zile cu 2 zile libere?Multumesc!

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 01 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Margareta P la 08 Iun. 2015
Reganditi programul in asa fel incat sa va iasa norma. Atat timp cat tineti cont de prevederile legale referitoare la distribuirea orelor de lucru si acordati liberele necesare nu ar trebui sa aveti probleme. Nu uitati sa introduceti in contract distriburiea inegala a programului de lucru si cum se face ea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Margareta P
 User Margareta P
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Iun. 2015
Vreau sa va mai intreb ceva, am facut un calcul pe luna iunie si la program de 11, 11 liber, liber nu prea ar iesii norma. Iasa sub norma cu cu cateva ore.Ar putea lucra intr-una sau doua zile 11,12, liber, liber ca asa le-ar iesii norma?Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2015
Da, este legala distribuirea, atat timp cat nu este depasita norma saptamanala si salariatul beneficiaza de repausul saptamanal de 2 zile (48 de ore) consecutive. Programul de lucru este unul distribuit inegal, mentiune care ar trebui sa apara in contractul de munca al salariatului. Legea nu prevede o anumita pauza minima sau maxima pentru un numar de ore mai mic de 12 ore. Daca nu exista aceasta mentiune in contractul de munca, aplicarea unui program distribuit inegal este ilegala.

Totodata, daca angajatul lucreaza si in zilele de weekend aveti obligatia sa ii acordati un spor de weekend, stabilit prin CCM sau CIM, in functie de situatia din firma dvs, plus alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal legal.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024