ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista contracte de munca de 4 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,in legatura cu contractele de munca,am reusit sa ma angajez la o firma privata in situatii de urgenta.Dar problema este ca in acte scrie 4 ore de munca,pe cand noi avem un program de 24/48.Am incercat sa discutam cu cel ce detine firma(patronul) sa fim trecuti la 8 ore dar a zis"Nu va convine plecati acasa".
Si vreau sa zic ca multi ar pleca dar nu au unde sa plece,pentru ca este greu sa gasesti alt loc si nu detin cunostinte despre legi si cum ar trebui sa fie defapt si daca se poate sa imi explicati si mie.Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca 4 ore
Anonim Anonim
 User  Anonim Anonim
a intrebat la 08 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anonim Anonim
 User Anonim Anonim
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mar. 2015
Va multumesc foarte mult,o sa vad ce pot reusi!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mar. 2015
Este ilegal modul in care procedeaza angajatorul. Norma de lucru este cea din contract in mod normal, iar pentru contractele de munca cu timp partial exista niste clauze speciale care ar trebui sa fie mentionate in continutul contractului pentru a nu fi considerat contract cu norma intreaga.

Art. 105 - Codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Totodata, nu puteti lucra 24 de ore in continuu, nu este legal nici acest lucru. Conform Codului muncii puteti lucra 12 ore / zi urmate de pauza de 24 de ore, cu respectarea repausului saptamanal prevazut de lege sau de CCM aplicabil.

Munca suplimentara necesita acordul dvs scris in calitate de salariat, cu exceptia cazurilor in care apare situatii de forta majora sau accidente. Pentru CIM cu timp partial, odata ce norma din contract este una partiala, si sunt trecute mentiunile amintite mai sus, munca suplimentara nu poate fi efectuata.

Incercati o plangere la Inspectoratul de Munca sau mergeti direct in instanta de judecata cu toate dovezile pe care le detineti.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024