ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abatere disciplinara inspector ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Care este sanctiunea pe care o primește un inspector ITM care încalcă dispozitiile art. 18 lit. cu din legea 108/1999.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Octavian Draghicioiu
 User  Octavian Draghicioiu
a intrebat la 25 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Octavian Draghicioiu la 28 Iul. 2014
Infractiunile pentru care poate fi dat in judecata un functionar sunt prevazute la art. 54 h) din legea 188/1999.

Art. 54
h) nu a fost condamnată pentru săv?rşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau ?n legătură cu serviciul, care ?mpiedică ?nfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săv?rşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei ?n care a intervenit reabilitarea;

Art. 86
(1) Răspunderea funcţionarului public pentru infracţiunile săv?rşite ?n timpul serviciului sau ?n legătură cu atribuţiile funcţiei publice pe care o ocupă se angajează potrivit legii penale.
(2) ?n cazul ?n care funcţionarul public este trimis ?n judecată pentru săv?rşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h), persoana care are competenţa legală de numire ?n funcţia publică va dispune suspendarea funcţionarului public din funcţia publică pe care o deţine.
(3) Dacă instanţa judecătorească dispune achitarea sau ?ncetarea procesului penal, suspendarea din funcţia publică ?ncetează, iar funcţionarul public respectiv ?şi va relua activitatea ?n funcţia publică deţinută anterior şi ?i vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare.
(4) ?n situaţia ?n care nu sunt ?ntrunite condiţiile pentru angajarea răspunderii penale, iar fapta funcţionarului public poate fi considerată abatere disciplinară, va fi sesizată comisia de disciplină competentă.
(5) De la momentul ?nceperii urmăririi penale, ?n situaţia ?n care funcţionarul public poate influenţa cercetarea, persoana care are competenţa numirii ?n funcţia publică are obligaţia să dispună mutarea temporară a funcţionarului public ?n cadrul altui compartiment sau altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii ori instituţiei publice.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Octavian Draghicioiu
 User Octavian Draghicioiu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Iul. 2014
Poate răspunde penal dacă nu a păstrat confidentialitatea reclamantului conform articolului mai sus menționat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iul. 2014
Inspectorii de munca sunt incadrati ca functionari publici, conform legii mentionate. Ca atare, abaterile disciplinare se sanctioneaza cf. Legii 188/1999 si a Regulamentului Intern.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024