ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abaterea disciplinara si raspunderea patrimoniala in cazul detasarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Ca agentie de munca temporara avem o serie de angajati care se afla la dispozitia unui utilizator din alta tara. Angajatii au primit cazare in locuinte inchiriate de agentie si transport la locul de munca cu masinile agentiei. O parte din acesti angajati nu pastreaza curatenia, nu respecta intimitatea colegilor si linistea in locuinte. De asemenea, se folosesc de masinile agentiei mai mult decat ar trebui si chiar au produs pagube in interiorul acestora. Cum si in ce tip de document am putea introduce un set de reguli cu privire la obligatiile si raspunderile in ceea ce priveste folosirea locuintei de serviciu, a masinii de serviciu si a comportamentului fata de colegi in aceste spatii?

Bordeianu Silviu Ionut
 User  Bordeianu Silviu Ionut
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Silviu Bordeianu
 User Silviu Bordeianu
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Ian. 2013
Va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Aceste reguli ar trebui intocmite de angajatorul pentru care presteaza activitatea, ei sunt cei care pun la dispozitia salariatilor aceste bunuri, deci ar trebui tot ei sa stabileasca si regulile aferente. Masina se poate preda prin proces verbal de predare primire, iar in continutul lui apar conditiile de utilizare a vehiculului. Daca bunurile sunt puse la dispozitie de agentul de munca temporara, atunci se aplica prevederile din Codul muncii referitoare la raspunderea patrimoniala.

Art. 92 - Codul muncii.
(1) Salariatii temporari au acces la toate serviciile si facilitatile acordate de utilizator, in aceleasi conditii ca si ceilalti salariati ai acestuia.
(2) Utilizatorul este obligat sa asigure salariatului temporar dotarea cu echipamente individuale de protectie si de munca, cu exceptia situatiei in care prin contractul de punere la dispozitie dotarea este in sarcina agentului de munca temporara.

Faptul ca nu respecta linistea in casa si este dezordonta in niciun caz nu se poate incadra ca abatere disciplinara, nu are nicio legatura cu activitatea sa la locul de munca si ducerea la indeplinire a atributiilor specificate in fisa postului. Nici in Romania nu ati putea cerceta disciplinar un salariat pentru ca asculta muzica tare in afara programului, in locuinta de serviciu, si deranjeaza colegul de apartament. Aici ar trebui sa exista o persoana mediator la locul de munca, in tara respectiva, care sa medieze aceste tipuri de conflicte aparute intre colegii de munca.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024