ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abateri disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: nepoata mea a lucrat la o societate privata, nu a avut functie de conducere; patronul societatii respective nu a tratat-o cu respect in sensul ca a vorbit foarte urat cu ea, (nici macar nu-i spunea pe nume). Nepoata mea nemai suportand aceasta situatie a cerut lichidarea la zi pe care binenteles ca i-a fost refuzata si patronul respectiv i-a spus proasta, tampita...si "mars afara". Deci nu i-a acceptat nici lichidarea la zi dar nici cu preaviz nu mai putea sa ramana pentru ca a scos-o afara. Mentionez ca este primul loc de munca a nepoatei mele care acum este in ultimul an la facultate si nu are experienta in astfel de cazuri.
A plecat de la servici fiind scoasa din birou, nici macar nu stie daca i-a fost inregistrata cererea, deoarece s-a speriat la strigatele sefului care se pare ca nu are nici un fel de jena in folosirea limbajului abject. Totodata, pot sa spun ca angajatorul nu a respectat contractul de munca, deoarece in contract se specifica primirea salariului in data de 15 a lunii, iar angajatii primeau salariul la sfarsitul lunii, in incaperea unde lucra nepoata mea nu avea voie sa dea drumul la caldura decat foarte putin pentru ca se "uscau" florile, trebuind sa stea cu geaca pe ea. In aceasta situatie angajatul este obligat sa respecte legea? Nu poate sa solicite lichidarea la zi, deoarece angajatorul nu respecta conditiile stipulate in contractul de munca?
Va rog sa-mi spuneti cat este termenul legal de incetare a contractului de munca in cazul mentionat mai sus si ce ar trebui sa faca in cazul in care patronul respectiv tergiverseaza aceasta situatie in dorinta de razbunare.

Va multumesc!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Felicia Bogdan
 User  Felicia Bogdan
a intrebat la 05 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024