ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

abateri disciplinare: avertisment scris


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
O salariata a fost sanctionata in luna mai 2014 cu avertisment scris, iar in luna iulie 2014 a participat la examen de promovare in grad imediat superior.
Avea dreptul sa participe la examen de promovare in grad imediat superior in conditiile in care in lege este stipulat ca:" 3) Pentru a participa la concursul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani", iar salariata are calificativul "foarte bine" in ultimii 3 ani?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Elena Nebunelea
 User  Elena Nebunelea
a intrebat la 17 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Nebunelea
 User Elena Nebunelea
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iul. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elena Nebunelea la 18 Iul. 2014
HG 286/2011 nu mentioneaza nimic referitor la sanctiunile disciplinare, ci la rezultatele obtinute in urma evaluarii profesionale din ultimii 3 ani.Ceea ce v-a spus doamna Iancu este corect, avertismentul are un caracater prponderent moral, ceea ce inseama ca nu are influenta asupra examenului de promovare in grad si a promovarii efective. Sanctiunea disciplinara are legatura cu o fapta ce reprezinta abatere disciplinara.

Daca in urma evaluarii salariata a primit calificativul "foarte bine" pentru performantele din ultimii 3 ani, atunci poate participa la concurs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Nebunelea
 User Elena Nebunelea
a raspuns userului adriana iancu la 18 Iul. 2014
Buna ziua,
cele mentionate de d-voastra le cunosc si eu, in schimb nu stiu daca avertismentul scris primit ii ingradeste dreptul de a promova in grad imediat superior!
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2014
Avertismentul scris are un caracter preponderent moral, de atentionare. Practic, prin intermediul comunicarii scrise adresate salariatului, angajatorul ii atrage atentia acestuia din urma asupra faptei savarsite aratandu-i totodata ca savarsirea in viitor a altor fapte va atrage sanctiuni mult mai grave, inclusiv desfacerea contractului individual de munca.
In conformitate cu prevederile art. 248 alin.(3) din Codul muncii, republicat, sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.
Astfel, radierea sanctiunii disciplinare intevine de drept, angajatorul avand doar obligatia de a indeplini conditia de forma prin emiterea unei decizii in forma scrisa prin care se constata radierea de drept a sanctiunii disciplinare aplicate salariatului.
Radierea sanctiunii disciplinare poate interveni pentru toate sanctiunule disciplinare prevazute de Codul muncii, cu exceptia concedierii.
Chiar daca Codul muncii, republicat, reglementeaza numai conditiile in care intervine radierea de drept a sanctiunilor disciplinare, partile pot stabili, prin intermediul contractului colectiv de munca aplicabil, o modalitate de radiere facultativa a sanctiunilor disciplinare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024