ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional din 2009


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, in 09-03-2009 am incheiat cu firma la care lucram un act aditional de reducere a duratei timpului de munca la 4 ore/zi. In septembrie acelasi an, am intrat in concediu prenatal. La revenirea in munca, in 2012, nu am mai semnat nimic in acest sens. Acum am parasit firma si mi s-a dat adeverinta cu vechimea, in care se stipuleaza ca eu am lucrat 4 ore/zi. E legal, nu trebuia sa semnez din nou un act aditional in acest sens, la revenirea in serviciu? Nu s-a anulat actul semnat in 2009, in baza concediului prenatal? Multumesc si doresc raspuns urgent!

Cristina Cristea
 User  Cristina Cristea
a intrebat la 21 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristina Cristea la 21 Nov. 2013
Vorbiti si cu cei de la departamentul de resurse umane, sa nu fie o eroare interna care sa poata fi remediata pe cale amiabila. Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Nov. 2013
Multumesc. Adevarul este ca am uitat sa mentionez, si imi cer mii de scuze pentru asta, ca in sept. 2009 am semnat pentru trecerea la 8 ore, intrucat urma sa intru in concediu prenatal.Am fluturasi de salariu care atesta acest lucru, plus in adeverinta de vechime, apare clar aceasta trecere.Dar, eu apar cu 4 ore, acum. Da , ma voi adresa ITM.Multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristina Cristea la 21 Nov. 2013
Spuneti totusi ca in 2009 ati semnat un act aditional prin care vi s-a modificat norma de lucru de la 8 la 4 ore, ceea ce ar insemna ca stiati de aceasta modificare. Sigur ca se ia in considerarea acel act aditional, cat timp nu ati semnat un altul prin care sa se revina la norma initiala.

Salariul ar trebui sa fie unul fix, lunar. Daca ati fost platita prin acord acest lucru trebuia sa apara in contractul de munca, dar acest tip de salarizare se practica in zona de productie.

Ar mai fi cateva detalii. Totusi chiar daca dvs aveati in contract 4 ore, primeati salariul pentru 8 din cate inteleg. In contractul cu timp partial trebuie sa apara obligatoriu niste mentiuni, precum interdictia de a efectua ore suplimentare, durata muncii si conditiile de repartizare a ei, si conditiile in care poate fi modificat programul de lucru. Daca aceste elemente lipsesc atunci contractul de munca este considerat cu norma intreaga si tratat ca atare.

Cel mai bine ar fi sa sesizati ITM ca sa vedeti daca intr-adevar este o eroare undeva sau sunt informatii neclare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns userului georgeta ganea la 21 Nov. 2013
Multumesc pentru raspuns. Eu nu puteam sesiza, caci nu am stiut ca sunt trecuta la 4 ore, avand in vedere ca lucram 8 ore.Cand am revenit din concediul pentru cresterea copilului, nu am semnat nimic. Nu am stiut ca se ia in considerare actul semnat in 2009.O scapare? Pai cum, au dreptul la scapari, si oamenii raman cu buza umflata?Daca nu-mi dadeam demisia, continuam asa, si ma trezeam peste alti 6 ani ca am lucrat la 4 ore.Chestia e ca, asa s-a vrut, de aceea nu au spus nimic.In ce priveste salariul, eram platita la bucata, desi lucram in dep. data-entry, adica, un salariu trecut pe acte, altul in mana.Apoi, pe fluturasii lunari, scria negru pe alb, 8 ore, salariu de baza 7.... nu stiu cat .Asadar, a innebunit lupu sau e ceva foarte neclar aici?Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
Nu avea cum sa se anuleze actul aditional.Ar fi trebuit ca la revenirea la serviciu sa incheiati un alt act aditional pentru un program normal de lucru.Daca ati lucrat in program normal de lucru este posibil sa fie o scapare a celor de la resurse umane. Si dvs. ar fi trtebuit sa sesizati pentru ca pentru timp de 4 ore si salariul era corespunzator acestuia.Sunt implicatii defavorabile dvs. in conditiile in care contractul de munca a fost cu timp partial si dvs. v-ati prezentat la lucru in program normal.Se poate dovedi acest lucru cu prezenta la lucru respectiv pontajul lunar.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024