ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Al doilea loc de munca ... abatere?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Vă rog mult să ma ajutati cu un sfat. Situatia de fapt este urmatoarea: un prieten a luat decizia de a mai avea un al doilea loc de munca. Atunci a depus unele acte la al doilea angajator insa a aflat de la actualul angajator ca este un caz de incompatibilitate, fiind abatere disciplinara, motiv pentru care a renuntat. Dupa 3 ani de zile, in urma unor verificari la ITM acesta figura ca angajat si la al doilea angajator, motiv pentru care primul angajator poate dispune eliberarea acestuia din functie. S-a luat legatura cu al doilea angajator care a spus ca este greseala acestuia si va remedia situatia la ITM şi ANAF. Astfel, în urma unei noi verificări facute la ITM, contractul de munca apare ca incheiat la data de 23.04.2011 şi desfăcut la aceeaşi dată. Întrebarea mea este: se consideră că acel contract a produs efecte juridice până la momentul descoperirii erorii sau acel contract a produs efecte doar în ziua de 23.04.2011. Mentionez ca si la ANAF au fost platite contributiile sociale, dar banii au fost recuperati ulterior de al doilea angajator. Vă mulţumesc anticipat şi aş fi foarte recunoscător daca mi-aţi indica şi cateva articole de lege ce pot avea incidenţă în cauză. Mulumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Barlescu Vlad
 User  Barlescu Vlad
a intrebat la 16 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Barlescu Vlad
 User Barlescu Vlad
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mai. 2014
imi cer scuze ... nu am furnizat toate datele ... persoana ?n cauză este cadrul militar şi ar trebui să se ?ncadreze ?n excepţiile prevăzute de art. 30 alin. (2) lit. a) din L 80/1995. Acum ?n evidenţele ITM contractul apare ca ?ncheiat şi desfăcut ("?ncetat") la aceeaşi dată dar eroarea a fost rectificată după trei ani ?n acel Revisal. ?n această perioada angajatorul a virat sume de bani reprezent?nd contribuţiile sociale la ANAF, după cum am prezentat mai sus. Vă mulţumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2014
Nu, cat timp este incetat sau nu a fost semnat, nu se considera ca fiind produse efecte juridice, ci ramane ceea ce este de fapt, o eroare.

Insa cumulul de functii nu este abatere disciplinara, nu este corecta aceasta abordare. Poate cel mult sa fie o clauza de neconcurenta dar ea intra in aplicare dupa incetarea contractului de munca existent. Ceva nu a fost ok acolo si a sunat mai repede a abuz decat a baza legala. Conform art. 35 din Codul muncii el poate realiza cumul de functii, numai daca legea ii permite. Angajatorul i-a ingradit dreptul a libertatea muncii, nu prea are voie sa faca acest lucru.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu violeta Georgescu George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024