ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am primit o convocare pentru abatere disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Motivul neprezentarii mele la locul de munca este urmatorul: In timpul programului de lucru am suferit o ruptura de prapure, am ajuns la spital, iar diagnosticul a fost hernie inghinala stanga cu ruptura de prapure. Am fost operat, concediile medicale pe care le-am dat angajatorului nu au fost platite, iar ultimul concediu a fost refuzat si trimis inapoi prin intermediul unui coleg. Am refuzat primirea lui inapoi pentru ca nu mi s-a parut legal ca un act ce nu apartine acelei persoane sa-i fie dat ei.
As dori sa stiu ce pot face in apararea mea sau ce sanctiuni ma asteapta. Ei intai m-au convins sa nu declar ca accidentul a avut loc in timpul programului de munca.


Adaugata in: Abateri disciplinare
Ion Constantin Ciuca
 User  Ion Constantin Ciuca
a intrebat la 27 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2012
Daca ati semnat pentru primirea convocarii riscul este ca angajatorul sa dispuna concedierea ca urmare a neprezentarii dvs la data stabilita. Ulterior insa in instanta se va dovedi ilegalitatea ei, dupa ce o contestati. Sper sa nu se ajunga tocmai acolo, motiv pentru care recomand sa nu semanti acea convocare, daca nu ati semnat-o inca, apoi sa faceti sesizare catre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2012
Faceti o sesizare catre ITM pentru ca este evident ca angajatorul incerca sa scape de responabilitatea accidentului produs la locul de munca. Puteti lua legatura si cu cei de la Casa de sananate si sa sesizati refuzul de plata a concediului din partea angajatorului. Nu puteti fi cercetat disciplinar pentru ca ati suferit o interventie chirugicala, angajatorul nu va avea in niciun caz castig de cauza, operatia putand fi dovedita prin fise medicale, fise de internare, si concediu medical. Daca prezentati certificat medical angajatorul nu va poate sanctiona pentru absente nemotivate, pentru ca odata cu prezentarea lor se considera aceste absente ca fiind motivate.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Ioana Popa Marius Ion adriana iancu Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024