ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

amenintare incheiere contract abateri disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Sunt angajata in cadrul unei institutii de invatamant privata, afterschool - beforeschool, din august 2013, dar contractul de munca incheiat in septembrie 2013. Am intampinat urmatoarea problema : un copil, cu foarte mari probleme de comportament, a deranjat clasa de nenumarate ori. I-am facut observatie dar i-am si explicat ca nu este bine ceea ce face...se linistea pentru cateva minute, dar revenea la acelasi comportament. Pedepsind-ul, de nervi, a luat o pioneza din panoul cu documente si a inceput sa zgarie masa , moment in care l-am ridicat de pe scaun si l-am urecheat, moment in care l-am si atentionat ca nu e bine ceea ce face. Acest copil are o sora la grupa directorului meu, iar acesta(directorul) a avut numeroase iesiri si anume : injurii si vorbe urate la adresa ei, jigniri si tras de par, de ureche. Am intrebat copii din acea institutie despre comportamentul directorului si mi s-a spus ca mereu loveste si injura copiii, ba chiar anii trecuti a izbit un copil de perete. Acest director este si profesor titular la scoala de stat, dar acolo nu are asemenea iesiri, deoarece sunt camere de filmat. Directorul, auzind ca eu ma interesez de atitudinea acestuia fata de copii, m-a amenintat ca imi incheie contractul pe baza abaterilor disciplinare, moment in care eu i-am specificat ca ar trebui sa faca acelasi lucru , pentru ca procedeaza mult mai grav decat mine, dar a inceput sa imi spuna ca nu are ce i se intample, deoarece este angajator, iar eu angajat. Acel parinte al copilului cu care eu am avut acea problema de urecheat, a venit in clasa si mi-a spus ca nu doreste sa se mai repete vreodata un asemenea incident, nespecificand de vreo sesizare sau atentionare, dar directorul ma ameninta ca parintii au sesizare scrisa pentru aceasta intamplare. In legatura cu aceasta urechere, petrecuta saptamana trecuta marti, mi s-a adus la cunostinta miercuri sa imi dau demisia incepand cu ziua de vineri, fara preaviz , dar luni am fost chemata la munca si mi s-a spus sa stau intreaga saptamana, necerandu-mi demisia. Nu mi s-a achitat intregul salariu si nici zilele de concediu de odihna neefectuat, 2 saptamani din august si o parte din luna septembrie. Acum, eu doresc sa va intreb, ce este de facut in aceasta situatie? Eu nu am probe ca directorul are un comportament neadecvat fata de copii, ci doar vorbele acestora, iar el la fel fata de mine. In momentul de fata nu exista demisie lasata in sediu sau concediere, ci m-a anuntat ca marti trebuie sa ma prezint sa mi se inmaneze banii , actele si decizia de cercetare disciplinara. Am tot specificat ca daca va face cercetare disciplinara pentru mine, doar pentru o urechere, fara repetarea acestui incident vreodata, sa fie pus in aceasi situatie, deoarece si el, chiar daca e director si invatator titular, procedeaza chiar mai rau fata de copii decat de mine. Neexistand demisie sau concediere, eu trebuie sa merg din nou la servici de luni sau e mult mai bine sa depun aceasta demisie acum?

Daniela Banica
 User  Daniela Banica
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Banica
 User Daniela Banica
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iun. 2014
Buna ziua! Azi am fost informata sa ma prezint la sediu intre 12:30-13:00, pentru a semna documente, dar mi s-a inmanat o convocare in vederea clarificarii situatiei referitoare la raporturile de munca. Ce inseamna aceasta convcare? Eu le-am lasat demisia luni, dar nu au inregistrat-o.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Da, atat timp cat nu ati inaintat demisia si nu s-a dispus o concediere, fie ea si disciplinara, contractul de munca se deruleaza in continuare. Ceea ce inseamna ca in cazul in care nu va prezentati la lucru se va considera absentare nemotivata, fiind o abatere disciplinara pentru care angajatorul va putea dispune o sanctiune pe baza cercetarii sau un avertisment scris.

Legat de abuzuile la adresa copiilor din partea directorului scolii incercati sa va adresati DGASPC. Nici dvs nu ar trebui sa recurgeti la astfel de gesturi pentru ca sunt tot abuzuri fizice din categoria celor violente si care pot vatama copilul.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024