ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Amenintat de sefa de magazin


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, sunt agent paza la un supermarket. Am un sef de paza, dar este si o sefa de magazin, dar ea este pentru lucratoarele comerciale. Administratorul firmei locuieste in Ungaria. 25% din actiuni are el, 75% au ungurii. Sefa ma tot ameninta ca daca nu vreau sa pun marfa, sa ma imbrac si sa plec. In conditiile in care nu am avizul medicinei muncii (nu trebuie sa duc ca agent paza scaun la analiza), cu ce drept ma poate da ea afara? Ca cica daca nu vreau sa ma imbrac si sa plec. Mi-a si facut un referat ca cica am savarsit o abatere grava, "neexpunerea unui palet de apa minerala in magazin". La mine in fisa postului nu scrie absolut nimic de marfa, nici in regulamentul intern nu scrie ca agentul de paza are treaba cu marfa. Manipulantul are cu 100 de lei si 8 bonuri in plus fata de mine, dar cica atunci cand este liber eu sa ii fac treaba, tot pt salariul de agent paza. Sa descarc camioane de carne si lapte, paleti cu marfa din alt camion, etc, dar astea toate sunt verbale, in regulament nu scrie nimic. Are dreptul sa ma oblige sa fac asa ceva cu amenintarea ca daca nu vreau pot sa ma imbrac si sa plec?
Macelarul ca primeste foloase necuvenite introduce bauturi alcoolice in magazin si este cand si consuma, sefa de magazin stie, dar tace, nu ii mai face referat. Asta nu se numeste discriminare? Daca vrea sa fac marfa nu ar trebui sa am alt contract de munca? O anexa ceva?

Sorin Vasile Mandrutiu
 User  Sorin Vasile Mandrutiu
a intrebat la 14 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Nu este corect si nici legal ce face persoana in cauza, mai ales ca nu va este superior direct din cate inteleg, deci nu raspundeti in fata ei pentru activiatea.

In plus de asta, paznicul nu are voie, din cate cunosc eu, sa paraseasca postul in orice conditii, si mai ales in supermarket. Nu se ocupa de punerea marfii la raft si nici de incarcare descarcare marfa. Daca se doreste sa desfasurati si astfel de activitati si au si acordul dvs, vi se incheie un contract de munca separat pentru pozitia de lucrator comercial.

Personal v-as sugera sa depuneti o sesizare la ITM pentru incalcarea legii si a contractului dvs. Legea este incalcata prin folosirea mijloacelor de amenintare a salariatului pentru ca acesta sa presteze o anumita munca, impotriva vointei lui sau chiar a contractului pe care il are incheiat cu angajatorul.

Incercati sa luati legatura si cu angajatorul dvs sa i-l informati cu ce se intampla, poate totusi va lua si el niste masuri.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton adriana iancu Viviana Serni G Stancu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024