ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Asumare prejudicii presupuse


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Numele meu este Andrei si am fost angajat in functia de agent vanzari la o companie de snaksuri din Romania. Responsabilitatea mea era aceea de a prelua si trimite comenzile la office, iar in urma mea un delegat trebuia sa livreze marfa conform comenzilor primite de la clienti. Am avut o serie de discutii cu Angajatorul pe baza unor clienti care, dupa ce au primit marfa de la delegat, nu au mai achitat facturile, firmele dand faliment sau schimbandu-si identitatea. Plecand de la greseala colegului meu care livreaza marfa, ce a lasat marfa la un alt client, fara factura, am fost acuzati ca dorim sa prejudiciem firma, ca suntem direct raspunzatori de clientii care nu si-au mai achitat facturile si ca daca nu semnam un angajament de plata cu prejudiciul creat pe baza acelei erori de livrare, ni se va face dosar penal. In consecinta, superiorul meu direct, mi-a luat cheile de la masina, pentru a nu parasi locul de munca, m-a amenintat ca ma bate si m-a adus fortat in biroul Directorului de Securitate punandu-ma sa semnez un angajament de plata in valoare de 5000 de ron si sa scriu ca aceasta suma a fost folosita in interes personal, in caz contrar ma vor da in urmarire penala pe motiv ca nu am incasat banii pe marfurile livrate. Zilele trecute am discutat acest subiect si cu familia mea, fiind presat de faptul ca nu am bani si nici un alt job, care a constatat ca angajamentul meu de plata mentioneaza faptul ca '' sunt de acord ca prejudiciul total urmeaza sa fie determinat de Societate prin cercetari interne pe baza declaratiei subsemnatului si urmare a confirmarii soldurilor cu clientii Societatii si ma oblig sa acopar intreg prejudiciul cauzat Societatii, comnicat de aceasta din urma. Prezentul angajament constituie titlu executoriu''. Vreau sa va spun ca as fi semnat orice numai sa scap de presiunea si amenintarile cu urmarirea penala aduse la adresa mea. Superiorul meu direct a venit la familia mea acasa sa le spuna sa imi vand masina pentru a le plati daune. Mi-a sunat prietena sa imi spuna ca voi intra la inchisoare daca nu platesc aceste facturi neachitate de clientii mei.
Am cum sa imi dovedesc nevinovatia din moment ce am semnat acel angajament de plata? Am cum sa il acuz pe superiorul direct de hartuirea morala si abuz? Pot sa nu platesc acea suma? Nu stiu ce reprezinta si nu mi s-a pus nici o dovada din care sa rezulte aceasta suma, cauzata de mine ca prejudiciu. Va rog spuneti-mi daca am solutii de a iesi din aceste datorii asumate fara sa stiu in ce ma bag.

Va multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Oana Lupu
 User  Oana Lupu
a intrebat la 24 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024