ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Avertisment scris


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,

Lucrez de 2 ani la un call center si la inceputul lunii Martie supervizorul mi-a sops ca o sa imi dea avertisment scris pentru o neintelegere pe care am avut-o la tel cu un client . Pe 29 martie asistenta supervizorului mi-a spus sa merg la HR sa semnez acel avertisment iar eu i-am zis ca nu o sa fac asta, drept urmare seful mi-a zis azi ca mi-l trimite prin posta.

Am citit pe site ca il pot contesta in instanta , cui ma adresesz in acest sens? De asemenea eu doresc sa imi dau demisia oricum pentru ca parasesc tara dar nu as vrea sa plec in urma unui preaviz pentru ca pe viitor daca ma intorc ca nu fie interpretata gresit situatia.

De asemenea de la angajare si pana in prezent nu mi-sa dat o copie a contractului de munca , si nu stiu exact cum sa procedez cu demisia.

Cel mai mult in schimb vreau sa scap de acel avertisment luat fara rost. Si alti agenti au nenumarate probleme si nimeni nu a luat avertisment pana in prezent.

As mai avea o intrebare, daca vreau sa fac o plangere importiva managerului de prioect pentru unele " actiuni  nu tocmai legale " cum procedez ?

Va multumesc


Lucia Oana
 User  Lucia Oana
a intrebat la 02 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Lucia Oana la 26 Sep. 2013
Da, tot cu ajutorul inspectorilor ITM se rezolva o astfel de situatie. Este un caz de suprasolicitare din pacate si trebuie verificat de autoritatile competente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lucia Oana
 User Lucia Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Apr. 2013
Multumesc pentru raspuns.
Spre exemplu daca Team Managerul "A" are in " grija " proiectele x, y si z si eu ma angazej pentru proiectul x , si dupa un timp managerul spune ca are nevoie de mine full time pentru 2 saptamani sa lucrez pe proiectul "Y" pentru ca persoana in cauza e in concediu si trebiue cineva sa ii tin locul .
Nu vrei sa te certi cu sefu si accepti , dupa care la sfarsit de luna iti zice ca nu ai dat randament pe proiectul " x" la care esti angajat si incepe scandalui in urma caruia iti dai demisia ( i s-a intamplat unei cologe, a fost groaznic ) Pentru acest lucru tot la ITM trebuie sa ma duc ( sunt multe persoane angajate pe un proiect dar care lucreaza pe un altul ) ? Multumesc .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2013
Avertismentul se contesta in intanta, la Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliul stabil. Ar trebui sa apra in avertisment acest detaliu.

Puteti solicita incetarea cu acordul partilor daca nu doriti sa stati in preaviz, insa este necesar acordul angajatorului pentru o astfel de incetare. Daca vi se refuza incetarea cu acordul partilor singura dvs optiune este demisia cu preaviz. Nu aveti insa de ce sa vi se interpreteze gresit o astfel de incetare, legea prevede ca salariatul care demisioneaza va respecta o perioada de preaviz stabilita in contractul sau de munca, daca angajatorul nu renunta la acesta perioada. Daca nu si-a respectat obligatiile contractuale atunci puteti demisiona fara preaviz in temeiul art. 81 (8) din Codul muncii. Preaviz puteti avea si in cazul unei concedieri pe motive neimputabile, este un drept legal. Nu aveti de ce sa va faceti probleme in privinta modului in care se va interpreta ca ati stat in praviz.

Referitor la plnagere, depinde de natura actiunilor. Daca ele tin de relatia angajat - angajator atunci insitutia careia ar trebui sa va adresati este ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca).

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu G Stancu Radu Anton Marius Ion alexei delimart George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024