ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand se opereaza in REVISAL suspendarea CIM?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati in situatia:
- azi,16.01.2014, convoc salariatul la cercetare disciplinara prealabila in data de 24.01.2014.Cand se emite decizia de suspendare a CIM, daca se emite decizie? Pe ce perioada se suspenda CIM daca cercetarea dureaza 1-2 ore?
Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Contractul de munca poate fi suspendat pe durata cercetarii disciplinare, dar nu este obligatorie aceasta masura. Este o optiune pe care angajatorul o are prin lege. Fiind vorba de 1 - 2 ore de cercetare, daca dupa finalizarea ei, el va desfasura activitate ca si pana atunci, nu prea aveti cum sa suspendati contractul pentru ca acest lucru se face pe zile si nu pe ore. Daca insa nu va lucra in ziua respectiva atunci ii puteti suspenda pentru ziua cercetarii, respectiv pentru data de 24.01.2014.

In cazul in care abaterea consta in absentarea nemotivata pentru zilele in cauza puteti suspenda CIM printr-o decizie in baza art. 51(2).

De asemenea, daca salariatul semneaza pentru primirea convocarii dar nu se prezinta conform documentului atunci puteti dispune direct sanctiunea disciplinara, fara a mai parcurge procedura cercetarii. Codul muncii va permite acest lucru, cu conditia sa aveti dovada comunicarii convocarii, semnatura de primire a salariatului pe document sau recomandata daca i-a fost trimisa prin posta, semnata de el.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024