ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este procedura cercetarii disciplinare in cazul furtului din societate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Un angajat a fost depistat cu un produs furat din societate la iesirea din schimb, la controlul efectuat de departamentul de paza.S-a intocmit un proces verbal de constatare si respectivul angajat a dat o nota explicativa pe loc, in care recunoaste ca a sustras si ascuns in geanta produsul pentru folosinta proprie.A doua zi au fost inregistrate aceste declaratii si a fost convocata in scris persoana pentru inca o nota informativa, peste 3 ore, asta in timpul orelor de serviciu. Este corect sau trebuie respectata procedura de 5 zile de la data inmanarii Convocarii pana la data la care este convocat, avand in vedere ca fapta este recunoscuta ?Mentionez ca a fost data si o decizie de numire a unei comisii pentru cercetarea disciplinara prealabila.

Multumesc frumos.

Elisabeta Gros
 User  Elisabeta Gros
a intrebat la 12 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2015
Chiar daca salariatul a recunoscut fapta, trebuie sa respectati intocmai procedura de cercetare disciplinara.Sunt obligatorii, constituirea unei comisii de cercetare prealabila,convocarea salariatului si derularea propriu-zisa a cercetarii disciplinare.Etapele cercetarii sunt: prezentarea faptelor care au dus la declansarea cercetarii disciplinare prealabile, ascultarea angajatului (acesta avand dreptul sa se apere prin orice mijloace) si intocmirea unui proces verbal de sedinta privind faptele, datele si probele care au fost discutate de parti.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024