ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cat timp poate dura suspendarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ,
lucrez la o scoala ca si administrator si directorul mi-a suspendat contractul de munca pe perioada cercetarii disciplinare din cauza unui referat depus de colega secretara care spune ca a fost acuzata pe trotuar de una din colegele profesoare ca a luat bani favorizand trecerea unui elev clasa ,ca asa a spus cineva ca secretata a luat banii. Ea a spuc ca nu stie nuimic si atunci doamna profesoara a spun daca nu tu atunci Anca i-a luat. Secretara a fost lezata de situatie si a depus plangere la director.Am fost chemata la directiune unde am spus ca nu stiu nimic despre acest lucru nu am luat nimic de la nimeni si totusi am primit decizie de suspendare a contractului pe perioada cercetarii .Am fost chemata in comisia de disciplina unde am declarat acelasi lucru.As dori sa stiu cat timp poate dura suspendarea si daca mai pot beneficia de concediu de odihna (mentionez ca nu am avut concediu anul acesta ). Multumesc


Adaugata in: Abateri disciplinare
Camelia Ion
 User  Camelia Ion
a intrebat la 30 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iun. 2014
Suspendarea se poate mentine pana la finalizarea cercetarii discplinare, insa tinandu-se cont si de termenele prevazute de Codul muncii referitoare la dispunerea sanctiunii disciplinare in raport cu data savarsirii faptei si cea a inregistrarii ei. Sanctiunea nu fi dispuna mai tarziu de 30 de zile de la consemnarea ei, fara a se depasi insa 6 luni de la savarsirea efectiva a faptei.

Art. 252
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Daca dupa cercetare se constata nevinovatia dvs ar trebui sa primiti toate drepturile cuvenite pentru perioada suspendarii, conform legii. Ceea ce inseamna ca nici concediul de odihna nu ar trebui sa fie afectat. Daca se constata vinovatia insa, ramane perioada neplatita si va afecta dutata la CO cuvenit pentru anul in curs.

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
..........
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

La concediu de odihna oricum aveti dreptul pentru perioada lucrata pana la data suspendarii si dupa suspendare. Ramane de clarificat ce se va intampla in cazul perioadei in care contractul a fost in suspendare pentru cercetare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024