ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care lipseste nemotivat de 6 zile de la munca si nu mai raspunde nci la telefon. S-a decis sa se efectueze cercetarea disciplinara. Absentele nemotivate in aceasta perioada trebuie operate in mod obligatoriu in Revisal? Se poate face cercetarea disciplinara fara sa i se suspende contractul de munca?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Cristisor Simona
 User  Cristisor Simona
a intrebat la 07 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2014
Absentele nemotivate duc la suspendarea CIM din initiativa angajatorului, iar cf. HG 500/2011, toate perioadele de suspendare cu exceptia celor medicale se vor opera in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Unii angajatori practica doar pontarea lui ca absent nemotivat, dar personal va recomand sa intocmiti si decizie de suspendare si sa operati in Revisal.

Da, se poate face cercetare fara sa suspendati contractul de munca pe durata ei, nu este obligatorie aceasta masura. Trebuie insa respectati pasii legali si convocat in scris salariatul asa cum prevede legea, la o data, ora si loc stabilite in document. Daca angajatul primseste convocarea sub semnatura dar nu se prezinta pentru cercetare, pe baza ei puteti desface CIM disciplinar, fara a mai trece prin procedura de cercetare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024