ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cercetare disciplinara persoana in CO


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat caruia ii desfacem contractul de munca pe cercetare disciplinara, insa el nu a vrut sa semneze ca a luat la cunostinta de decizia de desfacere a CIM-ului. A facut cerere de CO si in continuare si-a facut cerere de CFS pana la sf lunii decembrie. Eu stiu ca decizia o trimit acasa la salariat prin posta si in perioada asta il suspend in revisal pe cercetare disciplinara. Dar intrebarea mea este de cand incep sa-l suspend in Revisal daca are CO si CFS pana pe 31 dec?
Multumesc.

Andra Andra
 User  Andra Andra
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andra andra la 08 Ian. 2014
Fara confirmarea de primire a convocarii nu puteti dispune direct sanctiune, la o contestare de catre angajat acesta va avea castig de cauza pentru ca nu se respecta procedura legala.

Cat timp el este insa in CO el poate refuza primirea convocarii pentru cercetare disciplinara. Iar in timpul CFP contractul este deja suspendat si nu aveti cum sa declansati o astfel de procedura in timpul suspendarii, nu este corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andra Andra
 User Andra Andra
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2014
Dar daca nu mai primesc de la posta confirmarea de primire,eu am trimis plicul de 2 saptamani si confirmarea de primire sau plicul refuzat nu sa mai intors. In Revisal l-am suspendat pe durata cercetarii disciplinare si stiu ca trebuie sa-i incetez contractul cand primesc confirmarea de la posta,dar aceasta nu mai vine.Ce trebuie facut in acest caz?

multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andra andra la 17 Dec. 2013
CO nu se opereaza in Revisal in primul rand, CFS insa da. Primul nu suspenda contractul de munca niciodata.

Operati in Revisal perioada de CFS asa cum apare in decizia de suspendare intocmita conform cererii salariatului. Daca acesta a solicitat CFP pana pe data de 31.12, atunci aceata este data pana la care suspendati CIM. Daca intre timp el va primi si decizia de sanctionare si veti avea confirmarea de primire, ea va produce efecte conform legii, dupa semnarea de catre salariat pentru primirea ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andra Andra
 User Andra Andra
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2013
cercetarea disciplinara a fost efectuata, a fost convocat si am facut decizia de desfacere CIM si am trimis-o acasa la salariat, toata procedura a fost efectuata cf codului muncii.
insa intre timp salariatul si-a facut cerere de CO si dupa CFS pana la 31 dec,dar nu au fost operate inca in revisal. si vroiam sa intreb daca operez in revisal cererea de CFS pana pe 31.12 si poate pe 23.12 ajunge si confirmarea de primire, eu cand il inchid in revisal? si nu am cand sa il suspend pt ca el este in CO si CFS.
multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
In primul rand trebuie sa se efectueze cercetarea disciplinara, abia apoi ii trimiteti decizia de concediere disciplinara. Altfel aceasta este lovita de nulitate absoluta asa cum prevede Codul muncii republicat.

Cat timp salariatul se afla in CO sau chiar in CFP nu puteti sa ii suspendati contractul de munca pentru cercetare disciplinara iar el poate sa refuze convocarea transmisa fara sa fie considerata rea-vointa.

Dupa ce revine din ultimul concediu acordat, puteti sa declansati cercetarea disciplinare, convocandu-l in scris anterior derularii ei.

Ce spuneti dvs este fix pe dos, nu asa se procedeaza si nu este legal.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024