ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Convocare salariat la cercetarea disciplinara.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


BUna ziua.

Avem un salariat care a fost convocat la cercetare disciplinara la data de 19.12.2014, la momentul primirii acesteia de catre salariat, acesta mentioneaza ca se poate prezenta in vederea covocarii la data de 22.12.2014 . Din 22.12.2014 acest salariat intra in concediu medical pana in data de 27.12.2014. In data de 29.12.2014 acest salariat este din nou convocat in vederea cercetarii disciplinare pentru data de 31.12.2014, salariatul facand mentiune pe convocator ca se poate prezenta la cercetare in data de 30.12.2014.
In data de 30.12.2014 acesta telefoneaza si anunta faptul ca se afla la sediul societatii in vederea cercetarii, insa datorita faptului ca persoana imputernicita a efcetua cercetarea se afla in alta locatie, nu se poate efectua cercetarea, asa ca societatea il asteapta pe salariat in data de 31.12.2014 .
In data de 31.12.2014 salariatul nu se mai prezinta la cercetare, drept pentru care persoana imputernicita a efectua cercetarea, intocmeste raport de cercetare cu mentiunea ca salariatul nu s-a prezentat la cercetarea din 31.12.2014 ( convocat procedural corect).
Avem noi procedura de cercetare disciplinara desfasurata in conditii de legalitate in acest caz, pentru a emite decizie de sancionare?

Mentonez faptul ca salariatul nu a venit ulterior cu dovada exisentei unor motive obiective pentru a justifica lipsa sa de la cercetarea din 31.12.2014.

Va multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Mariana Monica Bia
 User  Mariana Monica Bia
a intrebat la 09 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Monica Bia
 User Mariana Monica Bia
a raspuns userului adriana iancu la 12 Ian. 2015
Da, asa ar fi in mod normal, insa dumnealui poate veni la cercetare in timpul liber, intrucat desfasurand activitate pe trenuri, este tot timpul plecat, nu are locul de munca intr-un singur loc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Mariana Monica BIA la 12 Ian. 2015
Parerea mea este ca acordati cu prea multa usurinta salariatului posibilitatea de a se prezenta la cerecetare cand doreste. In situatia in care nu are contractul de munca suspendat trebuie sa respecte programul normal de lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Monica Bia
 User Mariana Monica Bia
a raspuns userului adriana iancu la 12 Ian. 2015
Buna ziua.

Asta ar fi usor, insa salariatul si-a exprimat dorinta de a fi cercetat in alta zi ( direct pe convocator) s-a prezentat in ziua respectiva mentionata de el, insa comisia nu a procedat la cercetarea lui disciplinara intrucat fusese convocat ziua urmatoare. Asta este situatia. In acest caz , cand exista o disponibilitate a salariatului de a se prezenta la cercetare in alta zi decat cea stabilita de angajator si nu se efectueaza la ziua dorita de el dar el nu se prezinta la ziua stabilita in convocator de angajator, pot eu sa ii fac raport de cercetare in lipsa sa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2015
Imi este imposibil sa va spun daca este legal sau nu pentru ca, din cate inteleg procedura de cercetare disciplinara prealabila nu s-a finalizat.
In situatia in care angajatul a fost convocat in scris de comisia numita de angajator, precizandu-se obiectul ( fapta, motivul care face obiectul cercetarii ), data, ora si locul intrevederii ( art. 251 alin. (2) din Codul muncii) si convocarea a fost predata salariatului cu semnatura de primire , atunci neprezentarea salariatului fara un motiv obiectiv, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea fara efectuarea cercetarii disciplinare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024