ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se procedeaza cu angajatul care are lipsa in gestiune?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ,in urma unui inventar angajatul meu a iesit lipsa in gestiune 6600lei.a recunoscut vina si a facut un angajament de plata .a fost de accord sa I oprim lunar cate 500de lei din salariu pana la stingerea datoriei.ulterior am aflat ca angajata dadea Marfa pe caiet cunoscutilor.am intrebat o daca a recuperate banii de la ei si a spus ca da ,dar i a folosit in scopuri personale.acum refuza sa mai plateasca debitul cu toate ca angajamentul de plata a fost facut de comun acord.la un alt inventar a iesit din nou lipsa in gestiune 400lei.nu stiu ce sa fac sa recuperez paguba.nu vreau sa o dau afara pt ca sunt constienta ca nu voi mai putea sa recuperez debitul.ca sa nu mai spun ca si a luat si ea pe caiet produse in valoare de 1000lei.ajutati ma !! nu stiu cum sa procedez!!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Elena Stan
 User  Elena Stan
a intrebat la 10 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2015
La art 254 din Codul muncii este reglementata raspunderea patrimoniala a salariatilor.
Prevederile acestui articol se aplica pentru pagube materiale produse angajatorului din vina salariatului si are legatura cu munca acestuia.Se intocmeste o nota de constatre si evaluare pagubei pentru recuperare, prin acordul partilor. Recuperarea sa se faca in termen de 30 de zile sau mai mare si sa fie de cel mult echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie (975 lei si 1050 de la 1 iulie).
Daca salariatul nu este de acord sau pentru sume ce depasesc echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie, sau desi a fost de acord , nu plateste, este necesara Hotarare judecatoreasca.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024