ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este nula cercetarea disciplinara din cauza neindicarii obiectului cercetarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit o convocare pentru cercetare disciplinara, in care nu este specificat obiectul cercetarii, ci se face trimitere la referatul inaintat conducerii si la decizia de numire a comisiei de cercetare.
In decizia de infiintare a comisiei de cercetare se mentioneaza ca "avind in vedere referatul prin care conducerea a fost informata de fatul ca in condica de prezenta, la pozitia 9 (aferenta subsemnatului, n.a.), se aflau mai multe semnaturi peste inscrierea absent la ora 8:30, iar la pozitia 27 din condica s-a deschis o noua rubrica pentru semnatura incepind cu ora 9, la care si la aceasta pozitie exista semnatura".
Poate fi considerata aceasta explicatie ca descrierea obiectului cercetarii disciplinare la care sunt convocat? Faptul ca am semnat in condica la pozitia mea peste un inscris deja existent ("absent la ora 8:30"), reprezinta motiv de cercetare disciplinara?

Iulian Dumitru
 User  Iulian Dumitru
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Da, poate fi motiv de cercetare disciplinara, pentru ca apare ca o falsificare a informatiilor din condica si necesita cercetare pentru a se stabilit daca este sa nu reala fapta si a va putea apara. Plus de asta faptele care reprezinta abatere disciplinara sunt stabilite la nivelul unitatii, nu exista o lege speciala care sa continua o lista cu fapte care pot constitui sau abateri. Asa se intocmeste convocatorul, contine trimiterea catre referatul intocmit pentru constatarea faptei savarsite. Ar trebui sa apara si motivul cercetarii in convocator, fapta savarsita. Undeva inteleg ca este mentionat. Convocatorul nu este un document juridic ca sa putem vorbi de nulitatea lui, este o instiintare.

Sanctionarea disciplinara, deciza prin care aceasta va fi dispusa dupa cercetare, este documentul pe care il veti putea contesta in intanta in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire. Contestatia o depuneti la Tribunalul de care apartineti dvs., in calitate de reclamant.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024