ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare contract individual de munca pentru absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma ajutati in urmatoarea situatie. In Regulamentul intern al societatii scrie ca la peste 10 absente nemotivate consecutiv, angajatorul poate dispune concedierea salariatului pentru abateri disciplinare, dupa efectuarea cercetarii disciplinare. As dori sa-mi spuneti daca procedam corect:

Din data de 14 februarie 2012 salariatul nu a mai venit la munca, nu a raspuns la telefon. In data de 28 februarie 2012, in a 11-a zi de nemotivata, ii vom trimite convocarea prin posta cu confirmare de primire si il vom convoca pentru data de 08 martie 2012. Daca nu se va prezenta in data de 08 martie, putem dispune concedierea pentru abatere disciplinara cu respectarea legii, a documentelor ce trebuiesc intocmite? In acest caz, perioada 14.02.2012-08.03.2012 o raportez in revisal ca suspendare a contractului pe baza absentelor nemotivate si fac incetarea contractului in revisal in data de 09. martie 2012? sau raportez ca si suspendat perioada 14.02-07.03 si fac incetarea contractului in data de 08.03.2012. Va rog sa-mi spuneti daca este corect asa, daca sunt corecte datele.


Sau este mai corect daca raportez suspendare in baza absentelor nemotivate perioada 14.02-27.02 , si din data de 28.02.2012-pana la data de 08 martie cand am stabilit intalnirea cu comisia raportez suspendare contract pe durata cercetarii disciplinare iar daca salariatul nu se prezinta operez incetarea contractului in revisal in data de 09 martie ?


Va multumesc frumos anticipat !

Bianca Treaba

Bianca Manuela Treaba
 User  Bianca Manuela Treaba
a intrebat la 27 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Loredana Nemes
 User Loredana Nemes
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Feb. 2013
art.252 alin3 prevede ca, decizia se comunica salariatului in cel mult 5 zile de la emitere si PRODUCE EFECTE DE LA DATA COMUNICARII.
In revisal produce efecte de cand se inscrie decizia de desfacere a CIM
INTREBARE Cand se inscrie in Revisal desfacerea CIM avand in vedere ca efecte deciziei se produc de la COMUNICARE???
multumesc astept raspuns urgent
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Chereja
 User Mihaela Chereja
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Aug. 2012
Daca salariatul este plecat din tara si semneaza de confirmare fratele, sau o alta ruda care locuieste in aceeasi casa, se considera ca angajatul a fost anuntat de convocare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Suspendarea CIM pentru absente nemotivate, deci din initiativa salariatului ,este pana la data incetarii acestuia pe baza deciziei emise in acest sens. Nerezentarea salariatului la cercetarea prealabila nu-i da drept acestuia sa conteste in instanta decizia de incetare.
Atentie!decizia trebuie comunicata salariatului in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bianca Manuela Treaba
 User Bianca Manuela Treaba
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Mar. 2012
Multumesc frumos pentru explicatii
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2012
Puteti raporta suspendarea contractului pe perioada in care salariatul a lipsit nemotivat, iar daca nu se prezinta in urma convocarii puteti recurge la desfacerea CIM fara a mai urma procedura de cercetare disciplinara. Insa este necesar ca salariatul sa semneze pentru primirea convocarii, in caz contrar considerandu-se ca nu a fost indeplinita conditia de comunicare.

Incetarea se face cu data de 09.03.2012 daca doriti sa desfaceti CIM imediat dupa data respectiva. Contractul astfel se suspenda pentru absente nemotivate dar si pe perioada cercetarii disciplinare. Este important de mentionat faptul ca daca salariatul vine cu o motivatie obiectiva pentru perioada respectiva, cum ar fi concediu medical cu incapacitate de a va anunta, si nu semneaza pentru primirea convocarii, nu i se poate desface CIM iar absentele se considera a fi motivate prin prisma adeverintei medicale.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024