ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inchidere contract munca disciplinar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajatul unei firme de aproximativ noua luni,am contract de munca pe perioada nedeterminata ,mi-am depus demisia la zi incepand cu data 11.01.2012 aceasta nu a luat-o in considerare, angajatorul ,instiintandu-l nu a dorit sa-mi dea numar de inregistrare la cerere ,l-am instiintat in scris cu o zi inainte data la care mi-am facut si cererea ,nu am respectat perioada de preaviz motivul fiind nerespectarea obligatiei de plata a salariatului la termenul stabilit in contractul colectiv de munca in zilele 15/27 ale lunii,decalajul platiilor fiind repetate cu multe luni in urma in mod succesiv,aceastea se vad pe statele de plata cand semnam si scriam data platiiex. in luna cand mi-am facut cererea de demisie pe data de 11.01.2012 eu nu am luat nici avansul nici plata pe decembrie 2011.Daca ca angajat am fost platit cu intarziere,decalat in perioada de preaviz mergeam degeaba.
Administratorul firmei nu a luat in calcul demisia mea cu motivul mentionat,nu mi-a inchis nici o situatie financiara alaturi de zilele de concediu legal aferente celor noua lunii lucrate la ei.
M-am trezit cu o scrisoare recomandata de convocare in termen de cinci zile pentru a lamuri situatia absentelor nemotivate ,in caz de neprezentare va incheia demersurile legale,nu mi-a luat demisia mea in considerare si din data de11.01.2011 pana acum normal sunt nemotivat,ne stand in preaviz.
Daca nu ma plateste ca angajat,ma poate sili sa stau in preaviz fara a ma platii si sanctiona disciplinar?
Clarificarea situatiei financiare cum ramane?
Am facut ore suplimentare in fiecare samabata a lunii,in fiecare zi lucram peste program cat era nevoie de la 09-22,nu mi-a dat diferentele de salar banii nici pana in prezent,alaturi se concediu de odihna care nu mi-la dat nici nu mi -la platit,nu mai am nici o speranta c-ai mai vad vreodata,dar probleme la contractul de munca stie sa-mi faca.....
In cazul in care dispune desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare,am semnat pentru primirea convocarii mi-a venit o scrisoare recomandata ,nu doresc s-a ma prezint pentru cercetare disciplinara la termenul stabilit, mi se pare absurd ca angajatorul sa plateasca salariatul dupa bunul lui plac ,urma sa stau si perioada de preaviz 20 zile lucratoare care sigur nu mi le platea asa cum are sa-mi de-a si bani pe ceea ce are din urma ,alaturi de calculul zilelor de concediu,in concluzie eu,angajatul raman si cu bani neluati ,sigur nu o s-ai mai vad vreodata si cu probleme la contul meu ca angajat in revisal va rog sa-mi detaliati in ce masura sau cum ma afecteaza pe mine ca salariat inchiderea contractului de munca in aceste conditii ,daca o sa am probleme pe viitor cu alti angajati,ce se specifica in revisal in contul meu de angajat si pe viitor la pensionare se calculeaza diferentiat punctul de pensie ,trebuie sa acumulez mai multi ani sau ce mai prevede aceasta situatie,cum ma afecteaza pe mine ca angajat si ce se prevede in revisal.
Va multumesc anticipat ,doresc un raspuns cat se poate de urgent,cu stima
Calin A.Alexandru

Adrian Alexandru Calin
 User  Adrian Alexandru Calin
a intrebat la 28 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Marius Ion violeta Georgescu Gratiela Petrescu Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024