ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot primi avertisment in fiecare zi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Asa am fost amenintat de seful meu direct, caruia nu-i place de mine. Pe langa faptul ca am fost anuntat ca in termen de 14 zile sa-mi caut de lucru pentru ca noi doi nu putem avea nicio relatie profesionala, m-a pus sa-i trimit sms in fiecare dimineata cand plec la munca si sms seara cand ma intorc de la munca... Imi spune ca am numeroase abateri disciplinare, dar niciodata nu s-a constituit vreo comisie pentru mine, nu am fost macar mustrat.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Daniela Capitanu
 User  Daniela Capitanu
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Capitanu
 User Daniela Capitanu
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2013
... superiorul meu direct nu-mi transmite emailuri. ma exclude. nu stiu ce sa fac. stiu din surse sigure, de la colegii mei, care de altfel refuza sa ma sustina oficial de frica repercusiunilor, ca astazi au fost transmise informatii in legatura cu munca pe care superiorul meu direct a omis sa mi le transmita. nu stiu cum sa procedez, astfel incat sa nu-i prejudiciez pe ei, dar sa-mi sustin si drepturile mele. mentionez ca a incercat o "negociere", propunandu-mi mai multe variante de plecare. nu am ales niciuna, insa iata ca nu renunta...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Capitanu
 User Daniela Capitanu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Ian. 2013
va multumesc pentru raspuns. Inca nu stiu calea pe care o voi urma, insa cu greu cred ca pot sa lupti cu o multinationala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Legea nu specifica un numar de avertismente pe care le poate acorda angajatorul, dar nu vad cum l-ar ajuta o astfel de abordare, ba mai mult cred ca l-ar complica.

Ca sa va poata sanctiona disciplinar, altfel decat prin avertisment scris, intr-adevar, ar trebui sa intervina o cercetarea disciplinara, sa existe o comisie de cercetare sau un salariat imputernicit in acest scop, depinde care este practica la nivelul angajatorului. Chiar si pentru un avertisment scris, ar trebui sa existe un refererat prin care angajatorul sa constate fapta savarsita. Ma indoiesc ca angajatorul dvs ar face zi de zi un astfel de referat si cate un avertisment. Altfel nu exista o dovada a faptei pentru care dispune aceasta sanctiunea.

Totodata, angaatorul nu va poate forta sa va dati demisia, un astfel de gest trebuie sa aiba la baza initiativa angajatorului si nu sub influenta sau amenintarile angajatorului. Si cu atat mai mult nu va poate impune un termen de gasirea altui loc de munca, nu are acest drept. Incalca libertatea muncii.

V-as recomanda sa faceti o sesizare catre ITM, si sa solicitati un control la sediul angajatorului, este posibil ca angajatorul sa intentioneze se faca abuz de aceasta masura, avertismentul scris.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024