ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot sa ma angajez a doua zi daca fostul angajator nu accepta lizhidarea la zi ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As vrea sa stiu daca depun lichidarea la zi, iar angajatorul nu accepta si intra pe abatere disciplinara pana se intruneste comisia si sunt gata actele pot sa ma angajez in alta parte.

Noul angajator doreste sa incep in 2 zile. se poate face angajarea sau trebuie sa astept sa tremine cu comisia disciplinara fostul angajator?

Va multumesc Vlad Dorin

Adaugata in: Abateri disciplinare
Gheo Vlad
 User  Gheo Vlad
a intrebat la 18 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gheo Vlad la 08 Iun. 2015
Va puteti angaja oricand, repet. Cititi cu atentie raspunsul initial. Concedierea disciplinara foarte probabil va avea consecinte negative pe viitor, dar decizia va apartine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheo Vlad
 User Gheo Vlad
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mai. 2015
Buna dimineata. angajatorul actual este un hipermarker iar angajatorul urmator este o banca.Nu pot rata o astfel de ocazie.din pacate hipermarketul nu accepta demisia la zi si nici sa te muti part time si avand locul de munca de baza in alta parte.bamca doreste sa incep de maine perioada de training.din cauza asta am dorit sa stiu daca din momentul in care lipsesc nemotivat ma pot angaja in alta parte sau trebuie sa astept pana se termina toate demersurile concedierii disciplinare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2015
Presupun ca va referiti la incetarea cu acordul partilor cu 55 b), propunere pe care intr-adevar angajatorul trebuie sa o accepte ca sa poate fi pusa in aplicare.

Nu este necesar sa incetati contractul actual ca sa semnati un contract cu al angajator. Intrati astfel sub incidenta art. 35 din Codul muncii, conform caruia puteti realiza cumul de functii prin semnarea mai multor contracte cu acelasi angajator sau angajatori diferiti, cat timp nu exista restricti legale referitor la cumularea functiilor. Va trebui sa decideti asupra functiei de baza si sa o declarati catre fiecare din cei doi angajatori.

Din ceea ce relatati inteleg ca intentionati sa lipsiti nemotivat, si sa mergeti pe varianta concedierii disciplinare. Recomandarea mea ar fi sa nu faceti acest lucru pentru ca abaterea disciplinara o sa apara in adeverinta de vechime si va poate afecta angajari viitoare, in cazul in care angajatorii viitori va cer adeverinte de vechime anterioare.

Incercati sa negociati cu angatorul dvs. inainte de a lua o astfel de decizie. Angajatorul va fi si el afectat din pacate, chiar daca nu vedeti acest lucru acum.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024