ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Procedura corecta in cazul absentelor nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Avem urmatoarea situatie:
Un salariat lipseste nemotivat din data de 06.02, astazi primesc referatul, care este inregistrat cu data de astazi 19.02.2013.
Salariatul este pontat nemotivat din data de 06.02, eu urmeaza sa-i fac toate demersurile pentru cercetare disciplinara.

O sa-i emit maine convocarea, ii dau nr de iesire cu data de maine si totodata va trebui sa-i suspend contractul de munca in vederea cercetarii disciplinare, pe care le trimit prin posta (daca procedura nu este buna va rog sa ma corectati), asadar el sa-mi apara in pontaj pontat nemotivat din data de 06.02 pana in data de 19.02.2013; si cu data de 20.02 sa-i suspend cim-ul in vederea cercetarii disciplinare.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta situatie.
Care este procedura corecta?
In revisal il suspend din 20.01.2013 pana cand are loc intrunirea comisiei - 01.03.2013; si il desfac cim-ul cu 02.08.2013 ?

Multumesc frumos!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Brasoveanu Alina
 User  Brasoveanu Alina
a intrebat la 19 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului brasoveanu alina la 19 Feb. 2013
Cercetarea incepe la data la care ar trebui sa se prezinte salariatul si se finalizeaza in momentul in care se constata ca este sau nu vinovat salariatul si se intocmeste proces verbal, urmat de decizie de sanctionare daca va fi cazul. El se poate prezentala lucru intre timp, nu se stie. Ceea ce inseamana ca pana la data inceperii cercetarii va lucra.

Vreau sa spun cu cea de-a doua fraza ca potrivit legii angajtorul nu este obligat sa suspende CIM al salariatului pe durata cercetarii, legea ii ofera aceasta posibilitate dar nu este obligat sa o si puna in practica. Este optiunea lui. Salariatul poate la fel de bine sa lucreze pe parcursul cercetarii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Brasoveanu Alina
 User Brasoveanu Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Feb. 2013
''Din momentul inceperii cercetarii, la data stabilita in convocare, puteti suspenda pe perioada cercetarii, nu este insa obligatoriu sa o si faceti'' nici aici nu inteleg cum .....

aici sa inteleg ca eu ii pot suspenda contractul din data intocmirii convocarii pana la data stabilita in convocare cand trebuie sa se prezinte salariatul, in cazul acesta pana la 01.03.2013 sau inclusiv 01.03.2013????
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Brasoveanu Alina
 User Brasoveanu Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Feb. 2013

Convocarea oricum o trimit prin posta cu confirmare de primire prin care salariatul este invitat sa se prezinte la sediul societatii in data de 01.03. 2013 si tot odata cu convocarea trimit si decizia de suspendare ptr in vederea cercetarii disciplinare, o sa-i suspend cim-ul cu data de 20.02.2013 si tot cu aceasta data o sa o pun si la posta...
In revisal da, voi opera si nemotivatele, dar perioada de supsendare cum o trec dupa data de 20.02.2013 pana pe data.......????
Scz mai sus cu 02.08 era de fapt 02.03......

''Insa pe durata cercetarii, de la data la care salariatul ar trebui sa se prezinte in acest scop, cand incepe ea de fapt, pana la finalizarea ei.'' nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti cu fraza asta????

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2013
Suspendati CIM si operati in Revisal si pentru absentele nemotivate din perioada in care nu s-a prezentat, chiar pana la prezentarea lui pentru cercetere.

Ca sa puteti continua cercetarea este necesar sa primiti convocarea semnata de salariat, astfel incat sa aveti dovada comuncarii ei catre acesta. Din momentul inceperii cercetarii, la data stabilita in convocare, puteti suspenda pe perioada cercetarii, nu este insa obligatoriu sa o si faceti, legea prevede aceasta suspendare ca o optiune si nu ca o obligatie adresata angajatorului. Insa pe durata cercetarii, de la data la care salariatul ar trebui sa se prezinte in acest scop, cand incepe ea de fapt, pana la finalizarea ei.

Contractul il puteti desface numai daca salariatul semneaza pentru convocare si nu se prezinta, ceea ce inseamna ca aveti recomandata semnata, fie dupa cercetarea prealabila daca salariatul este gasit vinovat.

Daca ii desfaceti CIM in august e cam devreme demarata cercetarea. Desfacerea o puteti dispune imediat ce primiti recomandata semnata de salariat iar acesta nu se prezinta la data si ora stabilita.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024