ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Radierea sanctiunii disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat care a fost sanctionat disciplinar fiindu-i aplicata o sanctiune in baza statutului disciplinar aprobat prin lege speciala, respectiv schimbarea functiei si locului de munca, iar dupa 12 luni i s-a radiat sanctiunea conf.codului muncii, trebuie odata cu radierea sanctiunii sa fie repus si in starea initiala aplicarii sanctiunii?
Are angajatorul aceasta obligatie tinand cont ca angajatul sanctionat a avut o abatere grava conf regulamentului intern?
Va multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Maria Fica
 User  Maria Fica
a intrebat la 03 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Sep. 2013
Schimbarea functiei se putea aplica pe o perioada maxima de 60 de ziel, deci in prezent ar fi trebuit sa fie repus in functia initiala, detinuta prin contract la momentrul aplicarii sanctiunii. Retrogradarea se dispunea in baza unei decizii, nu prin act aditional. Daca nu ati procedat astfel, prin decizie de sanctionare, atunci nu ati aplica o sanctiune si o modificare permanenta a incadrarii salariatului, procedura gresita intr-o atare situatie.

Art. 248 - Codul muncii republicat.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;

Cat timp legea prevede o perioada maxima in care se poate aplica aceasta masura, dupa expirarea ei aveti obligatia repunerii salariatului in conditiile anterioare aplicarii sanctiunii.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024