ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Retinerea disciplinara a salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca retinerea disciplinara a salariului (cu 10% pentru 3luni) se opereaza atat in statul de plata cat si in revisal.
Multumesc anticipat !

Adaugata in: Abateri disciplinare
Cristina Florea
 User  Cristina Florea
a intrebat la 05 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Pe statul de plata apare in mod obligatoriu, pentru ca acolo sunt incluse veniturile primite in luna respectiva, cu sau fara diminuari, deci va fi prezent si salariul diminuat. Nu se trece salariul din contract, ci cel realizat.

Iar in Revisal, opiniile sunt impartite. Unii inspectori ITM si chiar specialisti HR sau juristi mentioneaza ca trebuie operata in Revisal aceasta modificare, fie ea si temporara, pentru ca vizeaza un element salarial. Iar la finalul perioadei sa fie operata revenirea la nivelul anterior aplicarii sanctiunii. HG 500/2011 prevede a in registru se opereza modificarile intervenite asurpa elementelor contactuale Altii sustin exact contrariul.

Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie suficienta decizia de sanctionare, care sta la baza acelei retinerii pe perioada a 3 luni. Ideal ar fi sa fiti in acord cu inspectorii ITM din in raza caruia activati si daca ei va solicita aceasta operare in Revisal, sa o transmiteti ca sa nu ajungeti apoi la sitatuatii de tipul contestarii unei sanctiuni dispuse de ei sau vreo actiune in instanta.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024