ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sanctiunea Disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
1. Am fost sanctionat cu 10% pe 3 luni din salariul tarifar pe ora, in loc de salariul de baza ,asa cum prevede codul muncii.In cazul acesta,consider,ca retinerea a fost mai mare afectandu-mi si sporurile dupa calculele mele.Unde trebuie sa ma adresez in cazul acesta?
2. In una din cele 3 luni am avut 10 zile de concediu medical si nu s-a facut retinerea ptr. aceea luna, explicatia pe care am primito a fost aceea ca trebuie sa am luna completa ptr. retinere. in cazul acesta procedura a fost corecta ?
Va multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Lascar Nicu
 User  Lascar Nicu
a intrebat la 08 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2011
Salariul de baza reprezinta salariul trecut in contractul de munca, incluzand sporurile cu caracter permanent, asa cum apar ele in contract. Deoarece in CIM nu se poate trece salariul pe ora ci numai cel lunar, angajatorul a facut un calcul al numarului de ore lunare si a trecut in CIM suma totala cuvenita pentru norma lunara de lucru plus sporurile aferente. Astfel, sanciuntea se aplica pentru tot salariul din CIM.

Nu imi este foarte clar la ce fel de retinere va referiti. Daca vorbiti despre retinerea contributiilor, atunci da, este corect. Ele se aplica la salariul intreg, mai mult, in lunile in care aveti concediu medical angajatorul plateste numai impozitul.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024