ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se poate sanctiona un salariat cu desfacerea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
as dori sa va relatez un caz si v-as ruga sa-mi dati un sfat daca se poate
Eu si colegii mei am hotarat sa strangem semnaturi si sa dam angajatorul in judecata pentru a ne restitui sumele de bani aferente ratei inflatiei din anul 2010-2011 pana in prezent
Conducerea unitatii a aflat de acest lucru si deoarece eu am fost cea care a strans semnaturile,au considerat ca sunt vinovata,si maine sunt chemata la biroul personal si la conducerea unitatii
Sunt convinsa ca ma vor pune sa-mi dau singura demisia ca sa nu mai am nicio cale de atac in instanta
Va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Liliana Pestritu
 User  Liliana Pestritu
a intrebat la 30 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului LILIANA PESTRITU la 19 Aug. 2014
Delegarea nu necesita cerere a salariatului pentru schimbarea locului de munca, ea se face din initiativa angajatorului pe o perioada de 60 de zile in decurs de 12 luni si poate fi prelungita, peste acesta limita, numai cu acordul salariatului. In cazul dvs chiar starea medicala o recomanda.

Delegarea nu se dispune prin decizie si nici verbal, ci prin ordin de delegare pe care angajatorul vi-l poate inamana personal sau trimite prin posta cu recomandata.

Totodata, legea permite modificarea locului muncii cu scopul protejarii sanatatii salariatului, asa cum ar fi cazul dvs., situatie care nu este echivalenta cu delegare si nu necesita cererea sau aprobarea salariatului pentru dispunerea ei, ci un document medical care sa o recomande.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Pestritu
 User Liliana Pestritu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Aug. 2014
In data de 07.08.a.c. am fost informata de catre sefa serviciului administrativ ca ar avea o decizie in care scrie ca se deleaga d-na...la serviciul administrativ de la data de 07.08 pana la data de 30.09 si am cerut ca aceea decizie sa-mi fie trimisa acasa prin posta eu la aceea data fiind interbata in spital,si nu am putut sa merg sa o ridic personal.D-.na mi-a spus ca a primit informatii de la sefa personalului sa mi-o inmaneze cand voi veni la lucru,dar eu am C.M.pana la sfarsitul lunii,si daca starea sanatatii nu se va imbunatii voi continua cu medicalul.
Intrebarea mea este:era obligat serviciul personal sa-mi trmita o decizie prin posta acasa,sau a fost suficient ca am fost anuntata telefonic de decizia pe care au luat-o.
Este legal ca angajatorul sa ma delege-asa cum zic ei- in alta sectie fara acordul meu,daca eu nu am facut vreo cerere pentru schimbarea locului de munca,avand in vedere ca in baza actelor de boala profesionala am recomandat si schimbarea locului de munca si program redus?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului LILIANA PESTRITU la 13 Aug. 2014
Angajatorul nu va poate schimba locul de munca si cu atat mai mult functia de incadrare verbal. Este nevoie fie de o decizie unilaterala, daca se pune problema detasarii sau a schimbarii locului de munca cu scopul protejarii sanatatii dvs, iun ordin in cazul delegarii, sau, daca nu se aplica niciuna din aceste situatii se intocmeste un act aditional pe care angajatul il poate semna sau nu, daca este sau nu de acord cu modificarile propuse.

Depuneti o plangere la ITM, este abuziva masura angajatorului si nu respecta noremele legale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Pestritu
 User Liliana Pestritu
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Aug. 2014
BUNA ZIUA
Nu,nu am primit nici o convocare scrisa decat am fost instiintata verbal de seful de sectie sa ma prezint la biroul personal in data de 31.07.
M-am prezentat si mi s-a comunicat ca cei din conducere au hotarat sa ma transfere in alta sectie, nu ca sef de formatie cum am fost pana acum ,ci ca macaragiu
La intrebarea mea care este motivul acestui transfer ,am primit raspunsul ca nu trebuie niciun motiv-intreprinderea are nevoie de personal acolo si asta e.
Am spus din start ca refuz sa merg la aceea sectie,deoarece nu cunosc instalatia din acea sectie[eu lucrez in aceasta sectie de 30 de ani]iar motivul principal este starea sanatatii mele, eu fiind declarata din luna mai cu 2 boli profesionale care nu-mi permit sa lucrez intr-un mediu cu noxe cum e cel din sectia unde am fost transferata,am silicoza si discopatie lombara faza 4,boli la care am recomandare medicala sa evit factorii care au cauzat aceste boli,respectiv gaze,praf pulberi
La ora actuala sunt internata de azi in spital la sectia de boli cronice
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2014
Daca ati fost convocata in scris pentru o cercetare disciplinara si ati semnat pentru primirea convocarii v-as recomanda sa va prezentati ca sa nu riscati o concediere disciplinara. Salariatul poate dispune aceasta masura, fara sa mai treaca prin cercetarea prealabila, dar, repet, dupa ce s-a trasnmis si primit convocarea.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024