ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termenul de emitere hatarare Colegiul de disciplina al Inspectoratului Scolar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Colegiile de disciplina de pe langa Inspectoratele Scolare Judetene si Ministerul Educatiei functioneaza pe baza Ordinului Ministrului Educatiei nr. 3866/2012, functionand pe baza Legii 1/2011 si art.280. si completari ale Codului de procedura civila. Care este termenul in care Colegiul de disciplina poate emite o hotarare?Conform Regulamentului de functionare al Colegiului de disciplina cuprins In acest O.M. 3866, art. 6 alin. (3)- ,,Sanctiunea se aplica si se comunica prin decizie scrisa, dupa caz, de catre directorul unitatii de invatamant, inspectorul scolar general sau ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, in termen de cel mult 30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea faptei/faptelor ce constituie abatere disciplinara,,. Numai ca de la depunerea contestatiei mele la acest colegiu-1martie, au trecut 67 zile). Daca s-a depasit acest termen, hotararea care va fi data poate fi atacata de nulitate?

Paula Datcu
 User  Paula Datcu
a intrebat la 07 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2016
Ordinul 3866/2012
ART 3
(2) Personalul didactic de predare si de pregatire/instruire practica, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si control incadrat in unitatile de invatamant, sanctionat in conformitate cu prevederile art. 280 alin. (2) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, are dreptul de a contesta decizia de sanctionare, in termen de 15 zile de la comunicare, la colegiile de disciplina de pe langa inspectoratele scolare, conform art. 280 alin. (8) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Asadar, dumneavoastra ati fost sanctionata potrivit art 280 din Legea 1/2001, avand posibilitatea sa contestati decizia de sanctionare la colegiul de disciplina de pe langa inspectoratul scolar, care este organ administrativ-jurisdictional.
Nici Legea 1/2011 , nici rdinul 3866/2012 nu stabilesc un termen in care aceste colegii de disciplina sa emita o hotarare.
Dar, numai dupa comunicarea hotararii acestora, daca sunteti nemultumita in continuare, va puteti adresa instantei judecatoresti competente in termen de 30 de zile.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024