ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

accident rutier in timpul programului de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am avut un accident rutier cu masina de serviciu in timpul programului; mergeam pe drumul cu prioritate si am fost lovita din partea stanga de un alt autoturism care iesea in drumul cu prioritate de pe o alta strada (celalalt sofer si-a recunoscut vina). Am fost internata 2 zile, ulterior avand concediu medical.

Va rog sa-mi spuneti daca este nevoie de un anumit nr de zile de spitalizare (respectiv 3) pt a fi incadrat la o anumita categorie a accidentelor de munca (sau daca au vreo importanta la calculul unor indemnizatii aceste 3 zile) si care sunt drepturile mele (respectiv indemnizatiile,compensatiile de care pot beneficia din partea angajatorului).

Referitor la eventualul proces cu vinovatul accidentului, se merge pe dosar penal sau civil ? in functie de ce se stabileste acest lucru si ce presupune fiecare din cele 2 variante?

Va multumesc

Simona Stan
 User  Simona Stan
a intrebat la 06 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului simona stan la 07 Apr. 2014
Acest lucru nu vi-l pot spune eu, tipul de dosar deschis se stabileste de catre organul de politie chemat la locul accidentului. Daca este accident cu vatamare corporala de obicei se deschide dosar penal, in urma caruia se poate ajunge in instanta de judecata. Dar acest lucru se stabileste prin ancheta celor de la circulatia rutiera.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Stan
 User Simona Stan
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2014
multumesc

Referitor la eventualul proces cu vinovatul accidentului, se merge pe dosar penal sau civil ? in functie de ce se stabileste acest lucru si ce presupune fiecare din cele 2 variante
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Este accident de munca pentru ca a avut loc in timpul programului de lucru, cu atat mai mult daca deplasarea era facuta in interes de serviciu sau chiar si in cazul in care deplasarea se facea de la sau spre domiciliu la sau de la locul de munca. Indiferent cate zile ati fost spitalizata.


Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024