ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se procedeaza pentru a se obtine o adeverinta de vechime in munca ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Locuiesc in Grecia din 1986 si inainte de a veni aici am lucrat in cateva locuri si in Romania, dar nu-mi mai aduc aminte intervalele exacte ale fiecarui loc de munca. Exista vreo posibilitate de a gasi aceste vechimi si de a obtine o adeverinta pe care sa o pot folosi aici, in Grecia, la calcularea pensiei ? Am domiciliul in Grecia din 1986, am cetatenie greaca, dar n-am renuntat nici la cetatenia romana. Va multumesc, in speranta ca voi gasi un ajutor.
O zi buna !
A. Sarudis

Anastase Sarudis
 User  Anastase Sarudis
a intrebat la 05 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2014
Vechimea in munca este consemnata in carnetul de munca .In caz ca nu aveti carnet de munca se poate dovedi numai in instanta dupa data de 31.12,2010 pe baza de documente si martori eventual.
Art. 279
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Daca ati avut carnet de munca si este la ultimul angajator incercati sa-l recuperati.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024