ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ajutor maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Sunt insarcinata in 16 saptamani si am 2 locuri de munca. La primul loc de munca am anuntat verbal nu este nici o problema. La al doilea loc de munca e putin mai complicat fiindca fac promotii la tigari si imi este frica sa anunt ca nu cumva sa ma dea afara si sa nu mai beneficiez de maternitate si la ei (am contract de munca si la ei nu e o suma mare dar orice ban in plus e bine venit). Daca ma dau afara sau plec eu nu o sa mai beneficiez de maternitate si de la ei asai? Ma gandeam sa trimit un mail catre firma (nu stiu exact carui departament sa ma adresez) cu atasarea unei adeverinte de la medicul de specialitate si din cate am inteles conform legii nu au voie sa te dea afara.Eventual dupa ce se vede sarcina sa nu mai lucrez si sa ma trimita in concediu cu sau fara plata (nu stiu).
Nu stiu cum sa procedez, sper sa imi dati o idee

Multumesc

Adaugata in: Ajutoare materiale
Anca Pascuta
 User  Anca Pascuta
a intrebat la 20 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului anca pascuta la 20 Mar. 2013
Nu exista dar bine ar fi sa o faceti cat mai repede. Trimiteti cererea mai bine prin recomandata, ca sa aveti confirmarea de primire a documentului. Impreuna cu dovada medicala. Departamentului de Resurse Umane ii puteti trimite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Pascuta
 User Anca Pascuta
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2013
Multumesc pentru raspunsul promt acordat.

As mai avea cateva intrebari:
Exista un termen legal in care trebuie anuntat angajatorul?
Sediul firmei este in Bucuresti iar eu sunt in Cluj e suficient daca trimit mail si atasez dovada medicala scanata sau trebuie sa trimit scrisoare si dovada in original?
Carui departament trebuie sa ma adresez? resurse umane? sau Conducere?

Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2013
Nu au voie sa va concedieze pe perioada sarcinii odata ce anuntati in scris starea dvs, prin cerere insotita de dovada medicala. Doar daca intervine o reorganizare judiciara, un faliment sau dizolvarea angajatorului se va putea pune problema unei concedieri, altfel nu. Oricum, in calculul indemnizatiei pentru crestere copil vor intra ambele venituri, iar pentru al doilea job puteti incerca sa solicitati la Casa de Sanatate calcularea ei, avand acest drept daca intervine o incetare pe motive neimputabile dvs. Sfatul meu ar fi sa anuntati cat mai curand ambii angajatori ca sa fiti protejata prin prevederile din Codul muncii si din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, sa fie anuntat ITM si sa se efectueaza controlul aferent de catre inspectori, pentru a asigura respectarea legii in ceea ce va priveste si a condtiilor de risc. De asemenea, sa se faca evaluarea riscurilor urmata de intocmirea raportului de risc de catre medicul de medicina muncii si angajator, ca sa vedeti daca se impune un concediu de risc maternal sau nu, sau sa fiti protejata, atat dvs cat si fatul, din punctul de vedere al sanatatii.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024