ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

alocatie de stat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune,daca se poate.am nascut pe data de 23.05.2014 si am depus dosarul pt alocatia de stat pe data de 28.05.2014.doamna de la Serviciul Alocatii si Indemnizatii ne-a spus ca pt luna respectiva nu vom primi alocatie,pt ca,nascand pe data de 23 nu ne va calcula nimeni alocatia pt o saptamana.este adevarat?si in conditiile in care nu am primit nici o alocatie pt lunile 05,06,respectiv 07,cand se vor plati acestea retroactiv?va multumesc

Adaugata in: Ajutoare materiale
Cristina Nedelcu
 User  Cristina Nedelcu
a intrebat la 20 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iul. 2014
Da, este adevarat. Dreptul la alocatia de stat se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul si se acorda din luna urmatoare celei in care ati depus cerera. In cazul dvs dreptul la alocatie se va calcula incepand cu luna august.

Referitor la indemnizatia pentru crestere copil, aceasta se acorda dupa 2-3 luni de la depunerea dosarului, dureaza un timp calcularea si stabilirea dreptului. Aceasta este procedura. Veti primi insa banii si pe perioada din urma.

Insa daca dupa nastere ati intrat in concediu pentru lauzie si ati depus tot atunci si dosarul pentru indemnizatie crestere copil, aveti sanse foarte mari sa va fie respins. La fel si in cazul in care aveati obligatia efectuarii concediului pentru lauzie (minim 42 de zile din cele 126 de maternitate) si nu ati facut-o.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024