ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

azbestoza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Tatal meu este pensionar, a fost depistat de curand cu azbetoza, considerata boala profesionala. Unde ma sfatuiti sa ma adresez pentru a primi compensatii financiare aferente bolii profesionale pe care o are? Cum se procedeaza, care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat!


Adaugata in: Ajutoare materiale
Steluta Nita
 User  Steluta Nita
a intrebat la 05 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2015
Profesionalitatea bolii este semnalata de medicul de medicina muncii sau medicul cu competenta in medicina de intreprindere.
Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a aprobat procedura privind investigarea si diagnosticarea bolilor profesionale, dar si lista prestatiilor medicale aferente.
Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 8 aprilie 2014.
Art . nr.14
2) In cazul bolilor profesionale, declarate in conditiile legii, ulterior incetarii raporturilor de munca si a contractelor de asigurare, dreptul la prestatiile si serviciile de asigurare se acorda daca fostul asigurat face dovada, cu acte medicale eliberate conform legii, ca boala a fost cauzata de factori profesionali specifici locului de munca.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024