ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Efecte societate proaspat falimentata in cazul angajatei aflate in concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va rog respectuos sa ma ajutati- indrumati.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu in concediu prenatal- urmeaza sa nasc in aproximativ o luna (in jurul datei de 24 octombrie 2013) iar societatea la care lucrez tocmai a intrat in faliment (in urma insolventei). Am cateva intrebari:
1. cui trebuie sa i predau urmatorul concediu prenatal, care imi va fi emis la data de 01 octombrie, avand in vedere ca pana acum le predam departamentului contabilitate al societatii? Prin urmare, cine mi-l va plati in continuare?
2. avand in vedere ca actualul concediu prenatal este pe perioada lunii septembrie, trebuie sa imi retrag concediul prenatal de la firma si sa il depun altundeva ca sa mi se inregistreze si sa am continuitate?
3. cine imi va completa adeverinta cu veniturile realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii la trecerea celor 42 zile de concediu postnatal, necesara pt obtinerea indemnizatiei de crestere copil?

Va multumesc anticipat.

Elena M
 User  Elena M
a intrebat la 17 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena M
 User Elena M
a raspuns la intrebare la 19 Sep. 2013
Va multumesc pentru raspunsuri.

Referitor la ce am zis cu retragerea actualului concediu prenatal pe luna septembrie, depus la angajator, am spus asta pentru ca eu credeam ca odata o firma declarata falimentata, nu va mai efectua nici un fel de activitate si imi vor ramane restul zilelor pana la sfarsitul lunii descoperite la plata, dar aveti dreptate, pana la concediere, inca sunt angajata a acestei firme.
Cat despre depunerea urmatorului concediu prenatal la CAS- daca sunt concediata intre timp- exista un termen in care trebuie sa ma incadrez? Mentionez ca urmatorul concediu mi se va elibera la data de 01 octombrie a.c.

Va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Sep. 2013
ART. 32 - OUG 158/2005
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2013
Concediul pentru maternitate il predati in continuare angajatorului cat timp nu a incetat raportul de munca. El se suporta integral de FNUASS dar e posibil sa apara intarzieri in plata lui, data fiind falimentarea angajatorului si deci lipsa banilor. Daca raportul de munca inceteaza intre timp atunci concediul medical il depuneti la Casa de sanatate pentru a fi preluata in plata de acestia. Nu il retrageti pe cel de la angajator, acela ramane in arhiva lui.

Adeverinta se va completa de angajator cat timp sunteti inca angajata lui, sau obtineti o adeverinta cu veniturile din ultimele 12 luni de la ANAF, daca firma intre timp se inchide sau s-a inchis.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu alexei delimart Radu Anton Viviana Serni G Stancu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024