ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil dupa demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As dori sa stiu daca - conform legii modificate in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului - pot beneficia de acest ajutor, dupa demisie. Mentionez ca in ultimii 2ani am lucrat pe baza de contract de munca pe perioada nedeterminata, prezentandu-mi demisia la 1 ianuarie 2016. Prima luna de sarcina a este Septembrie 2015.

Multumesc.


Florina Asandei
 User  Florina Asandei
a intrebat la 04 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Ionescu
 User Mircea Ionescu
a raspuns userului adriana iancu la 10 Mai. 2016
Pai daca reincepe munca cu contract individual de munca activ, probabil, la data nasterii, si are deja realizate veniturile de 12 luni in ultimii doi ani in ultimii doi ani (din primul contract) de ce nu ar indeplinii conditia?

Dar chiar daca nu ar avea contract activ la data nasterii, apar doua situatii:
a) Tinand cont de 126 de zile maternitate, tot are primul an, din cei doi ani, venit;
b) Conditia pentru dreptul respectiv este legata de data nasterii, nu de data cand intra in CCC. Pana la urma legiuitorul a impus obligativitatea concediului de maternitate astfel incat mama nu poate intra in CCC de la data nasterii !?!?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Pirvu
 User Ana Maria Pirvu
a raspuns userului adriana iancu la 10 Mai. 2016
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna : "Persoanele care, în ultimii doi ani (faţă de un an, cât se prevede acum) de dinaintea naşterii copilului, au obţinut venituri impozabile timp de minimum 12 luni vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la trei ani." .
Se face media acestor luni ?

De exemplu eu mi-am dat demisia , iar pe 5.04.2016 a fost ultima zi de munca, luna asta reincep munca in alta parte, sunt insarcinata in 5 saptamani.

Beneficiez de aceasta indemnizatie ?

Multumesc !

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2016
Nu. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil trebuie sa aveti contract individual de munca activ. Acest concediu poate fi efectuat numai dupa concediu de maternitate obligatoriu.
Articolul 2, alineatul 1 din OUG 111/2010 s-a modificat.
Art.2. ?? 1 Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024