ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

loc de munca in alt oras.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,
Lucrez la o firma in alt oras fata de cel de domiciliu. Intrebarea mea este daca cei de la firma ar trebui sa ma ajute cu ceva in ceea ce priveste, chirie sau alte cheltuieli. Actele de angajare sunt pe adresa actuala nu pe cea de domiciliu. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multunesc.

Adaugata in: Ajutoare materiale
Iulian Nicu
 User  Iulian Nicu
a intrebat la 14 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2014
Din punct de vedere legal nu, angajatorul nu este obligat sa va asigure chiria sau alte chletuieli, in cazul angajarii in alt oras. Sunt elemente care se negociaza la angajare si daca ele nu va sunt favorabile sau nu va ajuta puteti incerca o renegociere sau sa cautati un alt post.

Daca insa sunteti detasat in orasul respectiv, de catre angajatorul cu care ati incheiat CIM sau daca sunteti delegat, atunci angajatorul ar trebui sa suporte cheltuielire de cazare, transport si o indemnizatie de delegare / detajare (diurna). Cheltuielile de cazare in astfel de cazuri intra in discutie daca nu reveniti acasa, unde aveti domiciliul, in fiecare zi dupa programul de lucru.

Ar fi bine sa clarificati intai de toate care este situatia reala. Daca vorbim de o incadare direct in alt oras fata de cel de domiciliu, cu semnarea unui contract direct cu angajatorul in discutie, atunci angajatorul nu are aceste obligatii prin lege, asa cum am spus la inceputul raspunsului.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024