ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor de vechime pentru un pensionar reangajat (salariat)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este sporul de vechime de care poate sa beneficieze un pensionar reangajat pe o perioada determinata, dupa ce a iesit la pensie pentru limita de varsta, cu Contract individual de munca, intr-un post similar ca specializare,celui ocupat anterior pensionarii, dar pe o treapta de salarizare inferioara celei avute la data pensionarii. De asemenea, va rog sa-mi transmiteti baza legala a acordarii sporului de 25% avut la data pensionarii, sau in caz contrar, neacordarii acestui spor de vechime. Mentionez ca, reangajarea in aceeasi institutie bugetara, in urma concursului (examenului) pentru postul vacant temporar, organizat de institutia respectiva, s-a produs la cca. un an de la data pensionarii.
Va multumesc!

Gabriela Costache
 User  Gabriela Costache
a intrebat la 09 Ian. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2017
Notiunea de vechime neintrrupta in munca a fost eliminata inca din anii 90 asa cum reiese din adnotarile la codul muncii vechi la pct 49.In prezent acest spor se acorda in baza LEGII 53 DIN 2003 republicata . Notiunea de vechime in munca este utilizata in toate actele normative in domeniul muncii adoptate dupa anul 1990 .
Conform Codului muncii (art. 16, alin. 4), munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca se refera la totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in baza unui contract individual de munca, si nu doar perioada in care salariatul a lucrat in cadrul unei anumite societati.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024