ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2 contracte munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am optat pentru concediu de crestere a copilului pe perioada de 2 ani (doar primul cu plata). Acum sunt la finalul celui de al 2-lea an.
Intre timp a aparut posibilitatea sa ma angajez la o alta firma.
Intrebarile mele sunt:
1 E posibil sa am 2 contracte de munca de 8 ore fiecare? Daca da, ma pot angaja la a 2-a firma inainte de terminarea celui de al 2-lea an de concediu?
2 Pot sa prelungesc concediu la prima firma dupa terminarea celui de al 2-lea an printr-un concediu fara plata?

Multumesc.

Adaugata in: Angajare
Ileana G
 User  Ileana G
a intrebat la 14 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Oct. 2013
La concediul fara plata pentru nevoi personale, aveti in vedere si faptul ca durata lui se stabileste la nivelul fiecarei unitati, in functie de fiecare angajator, cu exceptia situatiilor in care apare altfel prevazut in lege speciala sau CCM la nivel de ramura. Insa sfatul meu ar fi sa vorbiti cu angajatorul inainte de a-l solicita ca sa stiti sigur pe ce perioada puteti cere, cat va poate acorda. Pentru ca in cazul in care cereti o perioada mai mare decat cea prevazuta la nivel de unitate pentru un CFP, foarte probabil vi se va refuza cererea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Oct. 2013
Daca doriti sa ramaneti in continuare acasa solictati un concediu fara plata pentru nevoi personale dupa ce terminati CIC si daca angajatorul vi-l aproba pentru perioara solicitata este in regula.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
1. Da, este posibil, cat timp nu existenta prevazute in lege incompatibilitatea intre cele doua functii. Important este sa le puteti onora pe amandoua, dar din punct de vedere legal nu exista restrictii referitoare la normele cumulate prin contracte cu mai multi angajatori.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Va puteti angaja inainte sa implineasca 2 ani copilul, dar acest lucru presupune sa suspendati CIC si indemnziatia pentru ca cele doua venituri nu pot fi cumulate conform legii. Daca realizati venituri salariale in timpul CIC indemnizat veti pusa ulterior in situatai de a restuti statului sume incasate in mod necuvenit. Modificarea aparuta trebuie anuntata in termen de 15 zile de la data ei catre institutia platitoare. (OUG 111/2010 actualziata).

2. Nu puteti prelungi CIC peste 2 ani de zile, cu exceptia cazului in care copilul este incadrat cu grad de handicap. Altfel nu este posibil. De asemenea, dupa CIC de 2 ani nu puteti avea un CIC fara plata pentru acelasi copil. Acesta se acorda incepand cu al doilea an de viata al copilului, dupa ce in primul an parintele a beneficiat de CIC indemnizat, pana la implinirea varstei de 2 ani.




Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024