ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte pentru Angajare vanzator in magazin alimentar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Dorim sa angajam vanzatoare pentru un magazin alimentar. Vor fi 3 persoane dintre care una se va ocupa si de gestiunea magazinului.
Imi puteti spune, va rog, ce pasi trebuie urmati la angajare? Fiind vorba de un asemenea post, cum se poate constitui garantia sau ce document are acoperire in cazul in care vor lipsi bunuri din magazin?

Persoana care va face si partea de gestiune poate fi angajata pe postul de lucrator comercial sau trebuie neaparat gestionar?

Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Angajare
Viorica Olteanu
 User  Viorica Olteanu
a intrebat la 23 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2014
Pe langa actele obligatorii la orice angajare la angajarea gestionarilir este necesar Cazierul judiciar.si incheierea unui contract de constituire a garantiei materiale.

CONTRACT DE GARANŢIE

?ncheiat astăzi ......................
la ..........................................

I. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.1. S.C. .................................................., cu sediul social ?n Bucureşti, str. ....................................... nr. ....., sectorul ...., ?nregistrată la Oficiul Registrului Comerţului .......................................... sub nr. ........................... din .........................., cod fiscal nr. ........................... din ............................, reprezentată de .............................................. cu funcţia de ........................................ ?n calitate de angajator, pe de o parte şi
1.2. Dl/Dna ........................................., domiciliat(ă) ?n ......................, str. .......................................... nr. ........, bloc ......., scara ......., etaj ........, ap. ........, sector/judeţ ....., fiul lui .............................. şi al .............................., născut ?n .............................., la data de .............................................., posesorul .................................................. seria........... nr. ....................................., cod numeric personal ............................................, ?n calitate de angajat-gestionar, pe de altă parte,
au convenit să ?ncheie prezentul contract, accesoriu al contractului de muncă nr. ....................... din .............................. privind constituirea garanţiei materiale prevăzute de Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea ?n legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice, modificată prin Legea nr. 54/1994, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Angajatul-gestionar, salariat al societăţii sus-menţionate, av?nd un salariu de bază lunar ?n valoare de .................................................. lei se obligă ca, ?n vederea acoperirii eventualelor pagube cauzate ?n gestiunea ce i-a fost ?ncredinţată să constituie o garanţie ?n numerar ?n sumă de ....................................... lei pentru valoarea bunurilor gestionate de ................................. lei.
2.2. a) Garanţia ?n numerar va fi reţinută de la angajatul-gestionar ?n .............................. rate lunare de .............................. lei fiecare, din salariul său.
b) Ratele se vor reţine odată cu primirea chenzinei a II-a.
III. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
3.1. Dacă există mai multe urmăriri ?n perioada constituirii garanţiei materiale convenite şi, ca urmare, angajatorul nu va putea să reţină garanţia ?n numerar din salariu, angajatul-gestionar se obligă ca, din veniturile sale, să depună la data la care se face plata chenzinei a II-a ratele datorate, devenite scadente.
3.2. Angajatorul va reţine (primi) sumele aferente de la angajatul-gestionar şi se obligă să o depună ?n cont la C.E.C. evidenţiind operaţiunea respectivă ?n contabilitatea sa. De asemenea, angajatorul se obligă să restituie suma reţinută ?n contul garanţiei materiale, ?mpreună cu dob?nzile aferente, acestuia, numai ?n cazul ?ncetării contractului de muncă sau la trecerea sa ?ntr-o funcţie pentru care nu este necesară constituirea garanţiei materiale.
3.3. a) Angajatul-gestionar consimte ca garanţia ?n numerar să fie folosită de angajator pentru acoperirea pagubelor produse ?n gestiunea ce i s-a ?ncredinţat.
b) ?n acest scop, angajatul-gestionar ?mputerniceşte societatea ca ?ntr-o asemenea eventualitate să ridice din cont suma aferentă, p?nă la echivalentul pagubei produse, pe baza cererii acesteia şi a unei copii certificate de pe titlul executoriu definitiv obţinut ?mpotriva angajatului- gestionar.
c) Totodată, angajatul-gestionar se obligă să re?ntregească garanţia ?n numerar ?n condiţiile prevăzute pentru constituirea ei.
IV. CLAUZE FINALE
4.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adiţional ?ncheiat ?ntre părţile contractante.
4.2. Prezentul contract reprezintă voinţa părţilor şi ?nlătură orice altă ?nţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară ?ncheierii lui.
4.3. ?n cazul ?n care părţile ?şi ?ncalcă obligaţiile lor, neexercitarea, de către partea care suferă vreun prejudiciu, a dreptului de a cere executarea ?ntocmai sau prin echivalent bănesc a obligaţiei respective nu ?nseamnă că ea a renunţat la acest drept al său.
4.4. Prezentul contract s-a ?ncheiat ?ntr-un număr de ..... exemplare, din care ............................... .

ANGAJATOR

ANGAJAT-GESTIONAR

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion alexei delimart Radu Anton violeta Georgescu George Andreescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024