ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ultima zi lucrata a unui salariat la societatea A este pe data de 31.01.2013. Prima zi lucrata la societate B este 01.02.2013.
Societate A si B fuzioneaza deci trebuie sa inchid CIM salariatului la societatea A cu data de 31.01.2013(ultima zi lucrata la A) sau cu data de 01.02.2013( prima zi cand CIM este inchis la A).

Nou angajat la societatea B cu data de 01.02.2013 si operat in ReviSal inainte de aceasta data(28.01.2013, 29.01.2013, etc)
Intrebare: Cu ce data inchid CORECT CONTRACTUL IND. LA SOCIATATEA A.

Lica Balan
 User  Lica Balan
a intrebat la 22 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lica balan la 04 Feb. 2013
Puteti renumerota contractecele, dar nu aveti de ce sa intampinati probleme. Le preluati asa cum sunt, se va vedea ca a intervenit o cesiune, prin documentele doveditoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lica Balan
 User Lica Balan
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Ian. 2013
Presupunem ca un contract de la societatea cedenta are nr. 25/10.05.1995.
Daca intre contractele sacietatii cesionare mai exista un contract cu nr. 25 / 01.02.2000 (deci cu alta data) -NU VOR FI PROBLEME IN REVISAL?
Cu stima!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lica balan la 23 Ian. 2013
Nu va faceti probleme, incercam sa ii dam de capat cat mai clar.

Contractele se mentin, se preiau ca atare, nu se modifica decat acele elemente care necesita actualizare sau echivalare (salarii, loc de munca, sporuri, angajator nou etc.)

Nu ii dati numar nou, pentru ca nu este contract nou asa cum spuneti si dvs. Angajatorul nou va prelua practic baza de date de la angajatorul pe care l-a cesionat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lica Balan
 User Lica Balan
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Ian. 2013
MULTUMESC MULT!
CONF. ART. 173 DIN C.M.:
- intocmesc un act aditional la CIM cu schimbarea pct. A . PARTILE CONTRACTANTE, act semnat de reprezentantul legal al cesionarului si de salariat.
-in registrul electronic al cesionarului nu exista modalitate de trasfer (cel putin eu nu stiu) ci trebuie sa introduc fiecare salariat transferat ca nou angajat si voi mentiona ca este transferat.
Intrebarea mea este ce nr. va avea contractul indiv. de munca? - isi va pastra nr. vechi si data de la firma cesionata ?
Alta varianta: ii dau nr. nou cu data de 31.01.2013 iar activitatea o va incepe cu 01.02.2013
dar, aceasta varianta duce la contract nou si deci nu mai este transfer.
Imi cer scuze pentru insistenta dar, nimeni nu-mi poate raspunde corect si numai dvs. ma puteti ajuta. Va rog mult de tot sa-mi raspundeti!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2013
In cazul unei fuziuni, a unei cesiuni mai exact, contractele nu se inchid, ci se preiau de catre cesionar. Nu este corecta incetarea CIM in cazul cesiunii. Se opereaza doar modificarea datelor referitoare la angajator si eventual alte elemente contractuale precum locul muncii si, daca este cazul, salariul, sau alte elemente astfel incat contractul sa corespunda prevedrilor legale cat si interne ale societatii cesionare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2013
Pentru astfel de cazuri se transfera contractele de munca ale saklariatilor.Nici nu aveti temei legal de incetare numai daca solicitati acordul salariatilor
Art. 173 din codul muncii republicat
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.
Aveti in atentie si Legea 67 din 2006

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024