ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare pe un loc vacant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ieri am fost anuntati de Inspectoratul Scolar Judetean ca se deblocheaza un post de secretar la unitatea noastra scolara si ca trebuie sa tinem concurs pe post pana la 1 sept.2013.
Avand in vedere ca se vor inscrie persoane care au deja un contract de munca si vor sa se mute aici fara a face vreo intrerupere, mai este necesara anuntarea postului vacant si ridicarea repartitiei de la Oficiul de somaj?
Bineinteles ca noi deja am afisat la unitate postul si tot ceea ce implica ocuparea lui prin concurs.
Va multumesc si luminati-ma!

Adaugata in: Angajare
Liliana Cornea
 User  Liliana Cornea
a intrebat la 24 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Postul vacant se anunta obligatoriu la Agentia pentru Ocupare a Fortei de Munca, nationala sau judeteana, indifirent cine participa la concurs. Numai in anumite situatii nu este necesara anuntarea insitutiei. Nu veti avea nevoie de repartitie de la ei decat in situatia in care incadrati in munca o persoana din randul somerilor.

Totodata, aveti in vedere si faptul ca potrivit noilor modificari aduse legii somajului, trebuie sa anuntati si ocuparea postului, in decurs de o zi de la data respectiva.

ART. 10 - Legea 76/2002
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), ?n termen de o zi de la data ocupării acestora, ?n condiţiile legii. (alin. (3) a fost introdus prin legea 250/2013).

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024