Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare straini


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o neclaritate in ceea ce priveste
Art. 5 din OUG nr. 56/2007, ordonanta de urgenta privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, unde se specifica faptul ca:
Pot fi incadrati in munca sau, dupa caz, pot presta munca la persoane fizice sau juridice din Romania, fara autorizatie de munca, urmatoarele categorii:
g strainii membri de familie ai cetatenilor romani;
si art. 4:
3 Autorizatia de munca se va elibera si strainilor care:
b beneficiaza de drept de sedere temporara pentru reintregirea familiei, acordat in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor in Romania;
Nu inteleg diferenta. Daca esti membru de familie al unui cetatean raman, automat poti avea si permis de reintregire a familiei.. si in acest caz nu vad care ar fi diferenta.
Ex: o persoana straina a avut autorizatie de munca si permis de munca, acum insa datorita faptului ca sotul a obtinut redobindirea cetateniei, aceasta persoana a depus actele pentru permis de reintregire a familiei. ce sa faca mai departe??? trebuie autorizatie sau nu??? merci anticipat de rapuns.

Tina Cris
 User  Tina Cris
a intrebat la 12 Sep. 2011
Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tina Cris
 User Tina Cris
a raspuns userului George Andreescu la 13 Sep. 2011
Dar un exemplu pentru cazul descris la art.4 ,al3 ,lit.b ??mi pute??i da.cine se ??ncadreaz?? ??n categoria dat???cei cu viza de reinregire sau cei cu permis de reintregire a familiei,care de asemenea e de 2 feluri.: temporar 5 ani ??i permanent 10 ani.merci mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2011
Pot fi incadrati in munca sau, dupa caz, pot presta munca la persoane fizice sau juridice din Romania, fara autorizatie de munca, urmatoarele categorii:

- strainii titulari ai dreptului de sedere permanenta pe teritoriul Romaniei;
- strainii al caror acces pe piata muncii din Romania este reglementat prin acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state, daca aceasta posibilitate este stabilita prin textul acordului, conventiei sau intelegerii;
- strainii care au dobandit o forma de protectie in Romania;
- strainii care desfasoara activitati didactice, stiintifice sau alte categorii de activitati specifice cu caracter temporar in institutii de profil acreditate din Romania, in baza unor acorduri bilaterale, sau ca titular al unui drept de sedere pentru desfasurarea de activitati de cercetare stiintifica si personalul inalt calificat, in baza ordinului ministrului educatiei, cercetarii si tineretului, precum si strainii care desfasoara activitati artistice in institutii de cultura din Romania, in baza ordinului ministrului culturii si cultelor;
- strainii care urmeaza sa desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati temporare solicitate de ministere ori de alte organe ale administratiei publice centrale sau locale ori de autoritati administrative autonome;
- strainii care sunt numiti sefi de filiala, reprezentanta sau de sucursala pe teritoriul Romaniei a unei companii care are sediul in strainatate, in conformitate cu actele prevazute de legislatia romana in acest sens;
- strainii membri de familie ai cetatenilor romani;
- strainii angajati ai persoanelor juridice cu sediul in unul dintre statele membre ale Uniunii.

Prin urmare, daca sotul a redobandit cetatenia romana, sotia nu mai este obligata sa obtina permis de munca, fiind memebra a familiei unui cetatean roman.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2018
"Buna ziua! as dori sa stiu daca, in conditiile in care am un contract de munca cu norma intreaga(program 12 cu 24 si...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Sep. 2018 1 raspuns
Sunt nascuta la 25.10.1964 si lucrez din 1.09.1987 pana in prezent,exceptie concediu pt nevoi personale insumat 50...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Sep. 2018 1 raspuns
Bună ziua! Sunt născut pe 01.01.1956, m-am angajat pe 01.09.1979, după stagiul militar de 9 luni-termen redus și 4...[citeste mai mult]
Publicat la data 17 Sep. 2018 2 raspunsuri
Este necesar un anumit număr de zile de concediu medical n vederea depunerii dosarului de pensionare pentru...[citeste mai mult]
Publicat la data 17 Sep. 2018 1 raspuns
Cnd pot sa ies la pensie anticipat, fara să fiu penalizată, daca pe data de 19.01.2019 voi avea o vechime in muncă...[citeste mai mult]
Publicat la data 21 Sep. 2018 1 raspuns
Sex feminin,data nașterii 11.03.1966.Lucrez nentrerupt de la 1 august 1984.Cand mă pot pensiona normal,cnd anticipat...[citeste mai mult]
Publicat la data 21 Sep. 2018 1 raspuns