ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajat cu cim la domiciliu Italia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. O firma doreste a angajeze cu cim la domiciliu un cetatean italian, care isi va desfasura munca din Italia. Avand in vedere ca nu va veni in Romania, nu va trebui inregistrat la IGI, insa este posibila angajarea acestuia doar in baza pasaportului? Fiind rezident fiscal in Italia are obligatia de a plati in Romania atat impozitul pe venitul din salarii cat si contributiile salariale? Multumesc!

Roman Ioana
 User  Roman Ioana
a intrebat la 08 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Carmen Laza
 User Carmen Laza
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2014
poate imputernici pe cineva sa umble in locul lui si sa-i scoata de la finante NIF-numar de identificare fiscala- in baza caruia va fi introdus pe d112. Daca el realizeaza venituri impozabile si in Italia si este asigurat acolo, poate aduce de acolo un formular A1 care l-ar scuti de plata contributiilor la asigurarile sociale din Romania. pentru informatii suplimentare va rog sa va adresati departamentului de asistenta contribuabili de la finantele de care apartineti
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roman Ioana
 User Roman Ioana
a raspuns la intrebare la 19 Aug. 2014
Multumesc pentru raspuns.
Daca nu va fi inregistrat la IGI, cum se va declara contributiile sale si impozitul in declaratia 112. Nu ma lasa sa validez documentul si imi pare textul "CNP invalid". Ati mai intalnit o situatie similara? Cum pot sa procedez? Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2014
Fiind cetatean european nu este necesara inregistrarea lui la IGI pentru ca nu are nevoie de permis de sedere sau de munca, poate fi angajat la fel ca un cetatean roman.

Cat timp este incadrat in Romania si delegat in afara tarii angajatorul din Romania ii va plati salariul cat si contributiile aferente. La fel se intampla si in cazul unei angajari prin agent de munca temporara, cand se plateste salariul de firma din Romania cu care incheie CIM temporar. In Italia, daca si acolo primeste o parte din salariu sau un venit, se va impozita conform regulilor locale. Totodata, fiind salariat in Romania cu desfasurarea activitatii in alta tara UE va avea dreptul a diurna, iar pentru suma ce depaseste minimul legal se vor plati contributii si impozit, asa cum prevede Codul fiscal.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024