ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce contract sa inchei?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am primit oferta de a colabora cu un centru medical, eu fiind psiholog clinician. Ce contract pot incheia, avand in vedere ca se doreste inchirierea de catre mine a cabinetului, eu trebuind sa respect si cerintele Colegiului , de a inregistra forma de profesare? Pot profesa fara inregistrarea la Copsi, doar cu un PFA ? Astept raspuns urgent, va rog. Multumesc!

Adaugata in: Angajare Codul muncii
Cristina Cristea
 User  Cristina Cristea
a intrebat la 06 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Sep. 2014
Profesia de psiholog face parte din categoria profesiilor liberale sau a celor care se exercita in baza unor legi speciale, fara inregistrarea in registrul comertului.
Prosefia de psiholog se exercita in baza legii nr.212/2004.
Art. 7
(1) Dreptul de libera practica implica exercitarea activitatilor prevazute la art. 5 si asumarea deplina a raspunderii pentru calitatea actului profesional in raport cu beneficiarii serviciilor psihologice, cu respectarea reglementarilor specifice in domeniu.
(2) Dreptul de libera practica se exercita olograf, cu mentionarea in clar a numelui, prenumelui si a codului personal din Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, concomitent cu aplicarea parafei proprii.
Art. 8
(1) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) dobandesc atestatul de libera practica in conditiile prezentei legi. Dobandirea atestatului atrage inscrierea in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania.
(2) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b), atestate ca psihologi de autoritatile competente din statele membre ale Uniunii Europene si ale celorlalte state din Spatiul Economic European, dobandesc dreptul de libera practica in urma recunoasterii profesionale, in conformitate cu dispozitiile legii speciale si ale normelor europene in domeniu.
(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b), care presteaza servicii temporare, au obligatia de a face o declaratie referitoare la serviciile prestate, care se depune la Colegiul Psihologilor din Romania, acestea fiind exceptate de la procedura atestarii, precum si de la obligativitatea inscrierii in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania sau de la plata unei taxe administrative. In acest caz se aplica o procedura simplificata, stabilita prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu adriana iancu G Stancu George Andreescu violeta Georgescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024