ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizia de incetare si copie din REVISAL


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Mi-am pierdut decizia de incetare de la ultimul loc de munca ( mi-am dat demisia in 2012), am sunat la fostul angajator care mi-a spus ca nu ma mai au in evidentele contabile si sa merg la ITM. Am fost la ITM si mi-au eliberat copie din REVISAL. Acum vreau sa ma angajaez si angajatorul imi cere decizia de incetare, i-am explicat situatia si mi-a spus ca copia din REVISAL nu are valoare juridica si nu ma poate angaja fara Decizie. Ce pot face in aceasta situatie? De ce nu ar accepta copia din REVISAL din care reies toate datele ce sunt inscrise si in decizie? Cum sa imi oblig fostul anagajator sa-mi elibereze inca o decizie daca la el in contabilitate nu mai figurez?

Loredana Marin
 User  Loredana Marin
a intrebat la 24 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Loredana Marin
 User Loredana Marin
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mai. 2014
Va multumesc pentru raspuns. Am rezolvat cu copie dupa REVISAL, nici seful meu nu stia prea bine de ce imi cere decizia de incetare ( asa a auzit el de la altii ca se procedeaza).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mai. 2014
Daca nu aveti adeverinta de vechime, cereti angajatorului anterior in scris sa va elibereze un astfel de document, este obligat sa o faca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2014
Noul angajator nu are de ce sa va ceara decizia de incetare, nu are ce sa faca cu un astfel de document. Va poate cere cel mult copie dupa adeverinta de vechime eliberata de angajator sau puteti sa ii transmiteti o copie dupa documentul eliberat de ITM. Insistenta lui nu se justifica pentru ca un astfel de document nu are ce sa caute la dosarul de personal pe care el vi-l deschide in cadrul unitatii.

Fostul angajator nu va poate elibera o noua decizie de incetare dar va poate acorda o copie dupa cea existenta la dosarul dvs. Dar nu vad rostul ei. Incercati sa aflati de ce noul angajator ar avea nevoie de un atare document.


Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024