ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacerea contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In ce conditii se poate desface contractul individual de munca pe perioada de proba?

Conform,Codului Muncii,ART. 31.(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa,fara preaviz,la initiativa oricareia dintre parti,fara a fi necesara motivarea acesteia,atunci ce rost mai are perioada de proba prevazuta in contractul individual de munca,precum si celelalte elemente prevazute in contractul individual de munca,fisa postului,etc.?Sau notificarea scrisa trebuia sa fie motivata de incompatibilitatea cu post,desi din articol reiese ca notificarea nu trebuie sa fie motivata?Daca angajatorul nu i-a facut fisa postului, instructajul PSI si protectia muncii inainte de angajare sau la incheierea contractului individual de munca,ce risca?
Va multumesc anticipat!

Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Angajatorul poate risca sanctiuni in cazul unui control pentru acele elemente lipsa. Dar putin probabil dupa incetarea raportului de munca sa se intmple asta.

Incetarea in perioada de proba se face asa cum ati precizat si dvs, cu mentiunea ca notificarea trebuie semnata de salariat ca sa isi produca efectele. Altfel se va considera ca nu a fost corect informat privind masura incetarii. Nu se motiveaza o astfel de incetare, iar ea da salariatului dreptul la indemnziatie de somaj.

Chiar daca salariatul este in perioada de proba, se aplica toate prevederile legii pentru ca perioada de proba face parte din durata contractului de munca si reprezinta vechime in munca.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024