ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

E legal sa lucrez in 2 locuri cu norma intreaga?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In situatia in care sunt angajata si primesc subventie de la stat o anumita cota, daca ma angajz pe al 2-lea loc de munca, ce se intalmpla cu subventia? E legal sa lucrez in 2 locuri cu norma intreaga?

Adaugata in: Angajare
Marc Alexandra
 User  Marc Alexandra
a intrebat la 11 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marc Alexandra la 13 Dec. 2013
Este aceeasi intrebare, sub alta forma. Raspunsul este acelasi: nu, nu trebuie sa restituie nicio subventie angajatorul. Cat timp el respecta legea in privinta mentinerii raportului de munca timp de minim 2 ani atunci nu va avea probleme, la fel si in cazul in care CIM inceteaza din initiativa angajatului prin demisie sau acordul partilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marc Alexandra
 User Marc Alexandra
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Dec. 2013
Va multumesc pentru raspuns. Doresc sa va adresez o ultima intrebare. In temeiul Legiilor nr. 76/2002 si ulterior al Legii nr. 250 din 2013 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, incepand cu Art 80, am absolvit un anumit sistem de invatamant si am primit subventie pentru ca sunt la primul job. In situatia in care accept un al 2-lea job, subventia primita va inceta si trebuie ca angajatorul sa restituie subventia in totalitate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Dec. 2013
Nu se intampla nimic, puteti sa aveti oricate contracte doriti cu mai multi angajatori sau cu acelasi, cat timp nu exista interdictii speciale referitoare la cele doua functii cumulate (asa cum se piate intampla in cazul functionarilor publici de exemplu). In temeiul art. 35 din Codul muncii aveti acest drept. Contractele incheiate cu cei doi angajatori pot fi ambele cu norma intreaga. Cat timp le puteti onora pe amandoua nu este nicio problema.

Odata ce semnati al doilea contract, va trebui sa decideti care din cele doua va fi functia de baza si sa o declarati la fiecare angajator, obligatia este prevazuta in Codul fiscal. In plus, unele drepturi precum tichetele de masa sau deducerea personala se acorda numai acolo unde aveti declarata functia de baza.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024